Voorzitter stichtingsbestuur sc Heerenveen stapt op

Voorzitter stichtingsbestuur sc Heerenveen stapt op

16 september 2020 – Het is een tijd lang heel erg rustig geweest op de burele van sc Heerenveen, maar een jaar na zijn aanstelling is Fedde Pronk, voorzitter van het stichtingsbestuur, vertrokken uit het Abe Lenstra Stadion. Hij stapt uit eigen initiatief op vanwege 'een groeiend verschil van inzicht over de koers van de club'.Dat schrijft de Leeuwarder Courant althans. Pronk zou het operationele tekort van de club willen wegwerken, maar mist dezelfde urgentie bij zijn medebestuurders. Heerenveen komt jaarlijks structureel zo'n zes (!) miljoen euro tekort, een bedrag dat elk seizoen via transfers terugverdiend moet worden. Mede daarom werden Chidera Ejuke, Michel Vlap en Denzel Dumfries in de laatste drie seizoenen verkocht.

Hoewel er in het beleidsplan staat geschreven dat binnen drie jaar het operationele tekort teruggedrongen moet worden naar slechts twee miljoen per jaar, ging dat in de ogen van Pronk niet snel genoeg. 'Ook over de toekomstige bestuursstructuur bestaat verschil van inzicht tussen Pronk en de overige bestuurslagen', schrijft de LC. De verschillen tussen Ponk en de andere organen binnen sc Heerenveen werden zodoende erg groot. 'Zijn verhaal deed intern veel stof opwaaien. Pronk heeft nu besloten om de weg vrij te maken voor een opvolger, zodat de discussie over de toekomst van de club nu niet meer persoonlijk, maar inhoudelijk kan worden gevoerd.'

Onrust in het recente verleden
Pronk was juist de opvolger van Cees Roozemond. Vanuit die positie zegde Roozemond afgelopen seizoen het vertrouwen op in de rvc, wat ook het vertrek van directeur Luuc Eisenga inleidde. Roozemond schoof vervolgens door via interim-voorzitter van de rvc naar het directeurschap van Heerenveen, op een moment dat het zéér onrustig was binnen de club. Die was de laatste tijd juist weer teruggekeerd, Secretaris Rico Jalink laat tegenover de LC weten dat het belangrijk is dat dit 'persoonlijk besluit' niet opnieuw voor veel onrust in Friesland zorgt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020