'PSV-target Zahavi verdient in China momenteel 10 miljoen'

'PSV-target Zahavi verdient in China momenteel 10 miljoen'

16 september 2020 – Mocht PSV-aanvaller Sam Lammers vertrekken en de club wil zich daadwerkelijk versterken met Eran Zahavi (33), wordt dat nog een lastig genoeg verhaal. De transfersom is gezien zijn aflopende contract in december 2020 niet het grootste probleem, maar momenteel verdient de Israëlier liefst tien miljoen euro. 'Maar hij zou bereid zijn om voor een overgang naar de eredivisie een verschrompeling van dat bedrag te accepteren.'Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Toch is het verschil gigantisch en iets dat ongetwijfeld een grote(re) rol gaat spelen in de onderhandelingen. De aanvaller komt uit de koker van Roger Schmidt, die een compleet nieuw spelers netwerk zou hebben binnengebracht. De coach werkte eerder in China en destijds maakte Zahavi - de topscorer van de competitie in het desbetreffende seizoen - veel indruk op de oefenmeester.

Hoewel de Eindhovenaren afgelopen seizoen met Konstantinos Mitroglou de plank misloegen op de transfermarkt wat een oudere aanvaller betreft, verwacht men van de spits van Giovanni van Bronckhorst veel meer. 'Als Lammers de komende dagen de oversteek naar Italië maakt, kan PSV proberen de transfer af te ronden', voorspelt het ED.

Eerder speelde de aanvaller in eigen land bij Maccabi Tel Aviv en ook daar bleek hij uiterst effectief. In 157 duels was hij toen goed voor 122 doelpunten, al was zijn eerdere periode in Europa bij Palermo geen groot succes. Zijn verbintenis in China loopt eind dit kalenderjaar af, wat hem een interessante optie maakt. 

Lees ook: 'Doelpuntenmachine Zahavi verschijnt op radar van PSV'

Transfer Hendrix moeilijker
Verder schrijft het regionale dagblad dat een transfer voor Jorrit Hendrix een stuk moeilijker is geworden door de blessure van Érick Gutiérrez. De middenvelder heeft een vertrekwens en stond in de belangstelling om Jeroen Zoet te volgen naar het Italiaanse La Spezia, maar mag minder snel vertrekken dan eerder het geval was. Als PSV een beroep doet op Hendrix, dan is hij bereid te blijven omdat hij weet dat hij nodig is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020