Koeman over komst Memphis: "Moeten eerst spelers verkopen"

Koeman over komst Memphis: "Moeten eerst spelers verkopen"

16 september 2020 – Ronald Koeman heeft bevestigd dat Memphis Depay in elk geval voorlopig niet naar FC Barcelona kan komen. De Catalaanse club moet eerst spelers verkopen, voordat de komst van de Nederlander gefinancierd kan worden. Ook is het feit dat Luis Suárez nog altijd niet vertrokken is, een reden voor Barça om hem nog niet te halen.Dat heeft hij laten weten tegenover FOX Sports. "We zijn nu naar het nieuwe seizoen aan het werken en ik ga ervan uit dat we het met deze groep waarmee we in de voorbereiding zijn gaan doen", vertelt de coach over de aanwezigheid van Suárez, die wel te horen heeft gekregen te mogen vertrekken en op wie in de eerste oefenwedstrijd geen beroep werd gedaan. In Spanje wordt echter geschreven dat als wanneer niet vertrekt, Koeman toch weer een beroep op hem zou gaan doen.

Alleen als Arturo Vidal en Suárez nog vertrekken, komt er misschien geld vrij om de komst van Memphis te financieren. Ook Martin Braithwaite mag gaan. "We zullen eerst spelers moeten verkopen, voor we spelers kunnen halen", aldus de Nederlandse coach. De financiële situatie van FC Barcelona is bijzonder slecht. Barça zal eerst moeten toewerken naar een positieve transferbalans van zestig miljoen euro alvorens het Memphis kan overnemen van Olympique Lyon.

Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, bevestigt de lezing van Koeman. "President Josep Bartomeu vertelde me dat Barça veel lijdt onder de COVID-19-crisis en dat ze voorlopig geen mogelijkheid hebben om een bod uit te brengen op Memphis", liet hij weten tegenover de Franse media na het verloren duel met Montpellier. 

Lees ook: 'Spaanse voetbalbond ligt dwars bij transfer Memphis naar Barça'

Conflict met Messi
Ook werd Koeman gevraagd naar de situatie rondom Lionel Messi, die na een lange soap alsnog besloot om door te gaan bij FC Barcelona. De rol van Koeman daarin was beperkt, zo geeft de coach aan.  "Dat is redelijk aan mij voorbij gegaan. Dat was vooral een conflict tussen Messi en de club. Ik heb sindsdien met Messi gesproken en we gaan gewoon met elkaar door."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020