Slot: "Eerste teleurstelling in anderhalf jaar voor AZ"

15 september 2020, 22:36

Vaak, heel vaak had AZ de laatste tijd de wind in de rug. Het nieuwe seizoen is echter teleurstellend begonnen voor de Alkmaarders. De verwachtingen waren hooggespannen voor het duel met Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League, maar er werd met 2-0 verloren. Arne Slot spreekt van een serieuze domper.

Cruciaal in de wedstrijd was de 1-0 die kort na rust viel. Die kwam tot stand door een fout van de anders zo stabiele Frederik Midtsjø. "Tot de eerste goal van Kiev vond ik dat we echt goed speelden. We hadden bijna iedere keer snel de bal terug als we hem verloren. Maar als je de bal op die manier verliest zoals bij de eerste tegengoal, dan kan je er niets meer aan veranderen om de goal te voorkomen", beseft Slot in gesprek met NH Sport.

AZ deed er in de zomer alles aan het om het Champions League-ticket over te nemen van Ajax. Dat lukte niet en ook in de voorrondes is het dus niet gelukt om deelname te bewerkstelligen. "Ik denk dat dit de eerste serieuze teleurstelling is die we het afgelopen anderhalve jaar hebben moeten slikken. Natuurlijk was de uitschakeling tegen NAC vorig seizoen in de beker een teleurstelling maar toen hadden we nog veel om voor te spelen. We hadden nu heel graag verder gewild in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen