Nederlaag in Kiev betekent einde Champions League-droom AZ

15 september 2020, 21:04   Bijgewerkt: 15 september 2020, 21:12

Als AZ dinsdagavond in Oekraïne iets scherper was geweest, had het zich kunnen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De formatie van Arne Slot meende in de zomer recht te hebben op het rechtstreekse Champions League-ticket ten koste van Ajax, maar heeft dat niet waar kunnen maken. In de derde voorronde werd er met 2-0 verloren bij Dinamo Kiev.

Onnodig, dat is het gevoel dat zal overheersen bij alles en iedereen bij AZ. Arne Slot zei voorafgaand aan het duel dat hij zich afvroeg hoe het niveau van Dinamo Kiev precies zou zijn. "Dat weet je na vijf minuten meestal al", sprak de trainer. Hij zal hebben geconcludeerd dat het niveau van Kiev niet bijster hoog was. AZ nam direct het initiatief en was de betere ploeg.

Halverwege zou Slot dan ongetwijfeld hebben verteld dat het vanavond moest kunnen. Koud in de tweede helft kwam de thuisploeg echter ineens op voorsprong. Fredrik Midtsjø leverde kinderlijk eenvoudig de bal in met een domme pass, waarna Gerson Rodrigues (oud-Telstar) op aangeven van Vitaly Buyalsky de 1-0 tegen de touwen schoot. Dat deed hij overtuigend via de onderkant van de lat. Daardoor moest AZ net als tegen Viktoria Plzen in de achtervolging en dit keer liep het niet goed af.

Oussama Idrissi kwam door een lichte blessure slechts als invaller in het veld en kon het verschil ook niet maken. Gevaarlijk was hij in de 74ste minuut nog wel met een volley die hard over het doel zeilde. Het zat er vanavond zeker in voor AZ, maar de ploeg liet een grote en misschien wel unieke kans liggen om door te stoten. Nu moeten de ambitieuze Noord-Hollanders genoegen nemen met een Europa League-plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen