Waarschuwing voor AZ: "Dinamo kan dodelijk in de counter zijn"

15 september 2020, 15:24

AZ gaat zich dinsdagavond in Oekraïne proberen te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Omdat de derde voorronde over één wedstrijd wordt gespeeld, moet de Alkmaarse club winnen in Kiev. Een lastige opgave, weet ook Evgeniy Levchenko. Hij raadt AZ niet té veel de aanval op te zoeken. "Dinamo kan dodelijk in de counter zijn. Zo versloegen ze Shakhtar laatst in de Super Cup met 3-1, terwijl ze de drie keer over de middenlijn zijn geweest", vertelt Levchenko aan De Telegraaf.

De nieuwe trainer van Dinamo Kiev is de Roemeen Mircea Lucescu. Hij was twaalf jaar in dienst van aartsrivaal Shakhtar en werd niet bepaald met open armen ontvangen door de aanhang van Dinamo. De harde kern verjoeg Lucescu, maar de Roemeen keerde terug. Hij heeft de laatste weken van Dinamo een hecht collectief gesmeed.

"Spelers die al bij de uithang stonden geparkeerd, zoals ex Willem II'er Fran Sol en Gerson Rodrigues, het enfant terrible dat nog bij Telstar heeft gespeeld, zijn in genade aangenomen. Iedereen doet zijn stinkende best, wil graag onder Lucescu voetballen", vertelt Levchenko. "Onder die man lijkt de hele club een mentale boost te hebben gekregen."

Lees ook: Vraagtekens bij AZ: "Nood breekt wetten bij zo'n wedstrijd"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen