Smits (20) maakt toptransfer van PSV naar VfL Wolfsburg

Smits (20) maakt toptransfer van PSV naar VfL Wolfsburg

15 september 2020 – Een droomtransfer voor Joëlle Smits. De twintigjarige aanvalster maakt na dit seizoen de overstap van PSV naar VfL Wolfsburg. De Duitse club heeft het contract van Smits afgekocht, waardoor zij de eerste vrouw is die voor een transfersom PSV verruilt voor een buitenlandse club."Dit is een mijlpaal voor PSV Vrouwen", reageert manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers via de officiële kanalen. "We zijn enorm trots op Joëlle en blij om te zien dat het beleid dat de club heeft ingezet zich ook naast het veld uitbetaalt."

Smits staat te boek als een groot talent. In 23 wedstrijden voor PSV was de tweevoudig international twintig keer trefzeker. "Dat Joëlle de overstap naar Duitsland gaat maken, zegt veel over haar kwaliteit en potentie. VfL Wolfsburg wilde haar nu al heel graag aan de selectie toevoegen. In samenspraak met club en speelster zijn we tot een transfer per volgende zomer gekomen."

Wolfsburg is een grote club in het vrouwenvoetbal. Afgelopen zomer stonden de Duitsers nog in de finale van de Champions League. "Ik ben trots dat een club van dit kaliber zoveel vertrouwen in mij heeft. Het past bij mijn persoon om deze duidelijkheid nu al te kunnen geven. Natuurlijk kijk ik uit naar de overstap, maar tegelijkertijd is mijn focus volledig bij PSV Vrouwen. Ik wil de club met een aantal mooie prestaties achterlaten voor ik naar VfL Wolfsburg vertrek", aldus Smits.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020