'Spaanse voetbalbond ligt dwars bij transfer Memphis naar Barça'

'Spaanse voetbalbond ligt dwars bij transfer Memphis naar Barça'

15 september 2020 – De overgang van Memphis Depay naar FC Barcelona is nog niet helemaal rond. Volgens De Telegraaf geeft de Spaanse voetbalbond vooralsnog geen groen licht voor de transfer van de Oranje-aanvaller. Barça zal eerst spelers moeten verkopen wil het de komst van Memphis afronden.FC Barcelona heeft, net als de andere clubs in La Liga, financiële hulp gekregen om tijdens de coronacrisis het hoofd boven water te houden. Daarbij is de afspraak gemaakt dat clubs pas een speler mogen aantrekken als daar 100 procent extra inkomsten tegenover staan. In het geval van Memphis, die Barça dertig miljoen euro gaat kosten, betekent dat het moet kunnen aantonen dat het zestig miljoen euro heeft ontvangen.

Op dit moment kan FC Barcelona dat nog niet aantonen, dus ligt de Spaanse voetbalbond dwars. Barça zal eerst moeten toewerken naar een positieve transferbalans van zestig miljoen euro alvorens het Memphis kan overnemen van Olympique Lyon. De afspraak is gemaakt om te voorkomen dat Spaanse clubs met gemeenschapsgeld spelers gaan aantrekken.

De verwachting was dat Memphis deze week zou worden gepresenteerd bij Barça, maar dat lijkt niet meer haalbaar. De Nederlandse aanvaller moet hopen dat de Catalaanse club enkele overbodige spelers snel slijten. Onder meer Luis Suárez, Arturo Vidal, Rafinha, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite mogen vertrekken. Memphis maakt dinsdagavond 'gewoon' deel uit van de wedstrijdselectie van Lyon tegen Montpellier en zal zoals het nu lijkt ook in actie komen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020