'Van de Beek moet oppassen geen tweede Klaassen te worden'

'Van de Beek moet oppassen geen tweede Klaassen te worden'

15 september 2020 – Ruud Gullit is heel benieuwd hoe Donny van de Beek het gaat doen bij Manchester United. De 23-jarige middenvelder rondde twee weken geleden zijn transfer naar de Engelse grootmacht af en maakte zaterdag zijn officieuze debuut. Zijn eerste officiële speelminuten kan hij zaterdag tegen Crystal Palace maken.In zijn column in De Telegraaf vraagt Gullit zich af hoe Van de Beek zich gaat manifesteren bij The Red Devils. 'Wat gelijk bij me opkwam, is dat hij moet oppassen geen tweede Davy Klaassen te worden. Van de Beek is een jongere kopie van Davy qua spel. Klaassen koos voor Everton, maar het spel van die twee komt het meeste tot zijn recht in een offensieve ploeg en daarom zou het voor Donny bij United gemakkelijker moeten zijn dan voor Klaassen indertijd bij Everton. Die laatste sneeuwde onder', schrijft hij.

Het spel van Manchester United ligt Van de Beek wel, verwacht Gullit. 'Maar tegelijkertijd blijft hij afhankelijk van zijn medespelers als aangevers. En mag hij op zijn favoriete stek spelen? Want die wordt nu bezet door de Portugese international Bruno Fernandes. Sinds zijn komst in de winter is het gaan lopen bij Manchester United', gaat Gullit verder.

De oud-voetballer, tegenwoordig voornamelijk actief als analist, stelt dat Van de Beek zal moeten wennen aan het feit dat hij dagelijks onder een vergrootglas ligt.  'Daarover kan Depay meepraten. Maar tegenwoordig ook Mason Greenwood en Marcus Rashford. Eerstgenoemde vanwege wat escapades als Engelse international op IJsland. Hij werd door bondscoach Gareth Southgate direct naar huis gestuurd en zoiets heeft toch een impact op die jongen en de hele spelersgroep. Rashford is gewoon uit vorm nadat hij als een flits aan het firmament verscheen. Jonge spelers moeten dat allemaal een plaats geven en zo zal Van de Beek ook heus weleens iets meemaken.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020