'PSV pikt graantje mee van transfer Memphis naar Barça'

'PSV pikt graantje mee van transfer Memphis naar Barça'

15 september 2020 – Bij PSV rinkelt de kassa als Memphis Depay de overstap maakt naar FC Barcelona. Volgens De Telegraaf neemt Barça de 26-jarige Nederlandse aanvaller voor dertig miljoen euro over van Olympique Lyon. Klopt dat bedrag, dan krijgt de Eindhovense club 1,1 miljoen euro op zijn bankrekening gestort.PSV heeft volgens Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink namelijk recht op een 3,75 procent van iedere transfersom van Memphis. De Eredivisie-club gaat voor de derde keer verdienen aan de Oranje-international. PSV ontving in 2015 een bedrag van 34 miljoen euro voor de verkoop van Memphis aan Manchester United en kreeg anderhalf jaar later zes ton op de rekening gestort toen de aanvaller werd doorverkocht aan Olympique Lyon.

Bij de Franse club beschikt Memphis over een verbintenis die nog één jaar doorloopt. Barça staat op het punt dat contract af te kopen. De Catalanen betalen eerst 25 miljoen euro en maken na het seizoen nog eens vijf miljoen euro over. Met bonussen kan de totale transfersom oplopen tot 32 miljoen euro.

Sparta
Sparta Rotterdam profiteert ook van de transfer van Memphis, weet het Algemeen Dagblad. De Rotterdamse club heeft recht op 0,25 procent van de transfersom voor het opleiden van de aanvaller. Dat komt neer op 70.000 euro.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020