Chelsea kent ondanks fout van Kepa uitstekende start

14 september 2020, 23:11   Bijgewerkt: 15 september 2020, 00:26

Chelsea is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een 1-3 zege op Brighton & Hove Albion. Een fout van Kepa Arrizabalaga kostte de Londense club een doelpunt, maar niet de overwinning. Bij Chelsea maakten Kai Havertz en Timo Werner hun debuut, terwijl Hakim Ziyech vanwege een knieblessure ontbrak. Joël Veltman bleef negentig minuten op de bank bij de thuisploeg.

Het verhaal van Chelsea is bekend. The Blues zijn deze zomer zeer actief op de transfermarkt en hebben hun selectie aardig gerenoveerd. Van de nieuwelingen waren maandag alleen Havertz en Werner van de partij. Laatstgenoemde liet zich halverwege de eerste helft voor de eerste keer gelden door een strafschop te versieren. Niet de Duitse aanvaller, maar Jorginho ging achter de bal staan. Hij maakte geen fout en zette de 0-1 op het scorebord.

Chelsea was tien minuten na rust terug bij af. Leandro Trossard beproefde zijn geluk en schoot vanaf twintig meter de bal achter Kepa. De veelvuldig bekritiseerde Spaanse doelman had geen antwoord op het schot, terwijl de inzet wel houdbaar leek. Zijn fout werd al snel op sublieme wijze goedgemaakt door Reece James. De rechtsachter haalde vanaf 25 meter uit en vond met zijn schot de kruising.

Met enig fortuin verdubbelde Kurt Zouma tien minuten later de marge. Hij schoot uit een hoekschop de bal via een Brighton-voet in het doel. Chelsea hield vervolgens de voorsprong vrij eenvoudig vast en harkte zo de eerste punten van het seizoen binnen. De Londense club speelt zondag zijn volgende wedstrijd: de topper tegen Liverpool.