Van de Looi verlaat Groningen voor Italiaans avontuur

14 september 2020, 17:09   Bijgewerkt: 14 september 2020, 17:18

FC Groningen heeft het vertrek van Tom van de Looi bevestigd. De 21-jarige middenvelder vervolgt zijn loopbaan Brescia. Die club degradeerde afgelopen seizoen uit de Serie A.

Van de Looi doorliep de volledige jeugdopleiding van de Groningers en maakte ruim twee en een half jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. Hoewel hij in totaal 35 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden speelde, kwam het niet tot een definitieve doorbraak. Afgelopen seizoen werd Van de Looi verhuurd aan NEC.

Bij Brescia komt Van de Looi terecht op het tweede niveau van Italië. "Tom is een jongen uit de regio en is er in geslaagd om via het traject vanuit de Opleiding als jonge speler het eerste elftal te bereiken. Vorig seizoen hebben we hem verhuurd aan N.E.C. om zich verder te ontwikkelen. Na de voorbereiding bij de eerste selectie van FC Groningen was het perspectief op veel speelminuten niet groot, waarna we samen hebben gekeken hoe hiermee om te gaan. Dit heeft geresulteerd in een permanente oplossing met een transfer naar Italië", legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus het vertrek van de middenvelder uit.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen