Bizar: Gent ontslaat tweede trainer na vijf (!) duels

14 september 2020, 14:59

Twee trainers ontslaan na vijf competitieduels: het lijkt alleen in Italië te kunnen, maar blijkbaar is het ook in België mogelijk. Bij AA Gent is Laszlo Bölöni (67) maandag namelijk al na drie competitiewedstrijden op straat gezet, terwijl hij 25 dagen geleden pas werd aangesteld. Onder de Roemeen won Gent maar één keer in drie duels. Eerder werd ook Jess Thorup de laan uitgestuurd, hij was al na twee duels in het nieuwe jaar vertrokken. 

Volgens Sporza boterde het totaal niet tussen Bölöni en de spelersgroep. Dat begon al bij zijn aanstelling, die niet werd gepruimd door de selectie van AA Gent. Afgelopen weekend leed Gent de vierde nederlaag in vijf duels in de Jupiler Pro League, op bezoek bij KAS Eupen (2-1). "We spelen als een tweedeklasser", zei een boze aanvaller Roman Yaremchuk na die nederlaag. Bölöni was eerder onder meer actief bij FC Antwerp. Met die ploeg haalde hij vorig jaar nog de Belgische bekerfinale.

Morgen (dinsdag) speelt Gent in de voorronde van de Champions League thuis tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. Winnen de Belgen dat duel, dan wacht in de laatste halte naar de groepsfase een mogelijke ontmoeting met AZ. De Alkmaarders moeten dan op hun beurt wel zien te winnen van Dinamo Kiev. Wim De Decker, trainer van het tweede, neemt voorlopig de honneurs waar. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen