Sparta koploper bezettingsgraad na eerste speelronde Eredivisie

14 september 2020, 14:13

Na het eerste weekend in de Eredivisie is de balans opgemaakt qua bezettingsgraad in de stadions. Nu er door de coronamaatregelen een beperkt aantal toeschouwers aanwezig mag zijn, scoorde Sparta Rotterdam het hoogste percentage. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de traditionele topdrie een uitwedstrijd speelde en FC Utrecht - AZ geen doorgang vond.

Op Het Kasteel was het stadion tegen Ajax (0-1) voor 37 procent van de totale capaciteit gevuld, waar er normaal gesproken 10.599 plaatsen beschikbaar zijn op Spangen. Bij FC Emmen kwam 29% naar de Oude Meerdijk, waar in totaal 8300 bezoekers plaats kunnen nemen. Zij zagen de Drenten met 3-5 verliezen van VVV-Venlo. FC Groningen maakt de topdrie compleet. 27% van de in totaal 22.525 zitplaatsen waren tegen PSV (1-3) bezet.

Ook FC Twente scoorde hoog met 27 procent, net als RKC Waalwijk met 26 procent. De rij worden gesloten door Heracles Almelo (22), PEC Zwolle (21) en sc Heerenveen (15). Door de maatregelen rondom het coronavirus, kunnen clubs sowieso een beperkt percentage toeschouwers ontvangen. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen