ErediVisie: ADO Den Vraag, RRR, Ron Dans en Heerenveen

ErediVisie: ADO Den Vraag, RRR, Ron Dans en Heerenveen

14 september 2020 – Na een maandenlange voetbalstilte kwam de Eredivisie dit weekend eindelijk weer op gang. Feyenoord, Ajax en PSV wonnen allemaal op hun eigen manier, maar het was nog veel meer het weekend van Arjen Robben, de krankzinnige comeback van VVV-Venlo en nog veel meer bijzonderheden op de Nederlandse velden, waarop het nieuwe ADO Den Haag de oude vorm te pakken had. Zoals vanouds blikken we terug op het afgelopen speelweekend met de opmerkelijke dingen. ADO Den Vraag
Na het vertrek van een flink aantal sterkhouders (Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Dion Malone en Erik Falkenburg) en een hele nieuwe technische staf, was het de vraag hoe ADO Den Haag er voor zou staan. Maar daarop is dit weekend niet echt een eenduidig antwoord gekomen. Volgens Aleksandar Rankovic hebben we nog niet het echte ADO gezien wat hij in de voorbereiding wel in actie zag. "Dit is niet een realistisch beeld van ons", zei de oefenmeester namelijk. Er stonden maar vier spelers in de ploeg met Eredivisie-ervaring, al is dat ook niet heel gek als je alle sterkhouders laat vertrekken. Maar waar ADO nou staat? Dat is Den Vraag.

Rampzalige rentree Robben
Een rentree tegen PSV had voor Robben een droomwedstrijd moeten worden. Weken, maandenlang zette de buitenspeler alles in het werk om fit te raken voor het duel. Fit was hij, maar nog geen half uur lang. Was het gewoon botte pech? Een gebrek aan speelritme? Of speelde het mee dat Robben een andere warming-up had dan normaal, als hij al bijna anderhalf uur voor een wedstrijd begint met warm worden. Door de coronabubbels in het stadion kon dat niet, omdat hij dan in de buurt zou komen van PSV'ers. Was dat de reden voor de fatale afloop van zijn rampzalige rentree? Het wordt ongetwijfeld onderzocht door de medische staf van de noorderlingen. Hopelijk voor de aanvaller blijft het niet bij dit uiterst vervelende half uurtje, maar zeker weten doet dat nog (bijna) niemand in het hoge noorden.

Ron Dans
Door zijn 469ste (!) Eredivisie-wedstrijd zijn er nog maar vier trainers die meer duels hebben gecoacht in de Eredivisie dan Ron Jans. En zijn jubileumwedstrijd was er één om niet snel te vergeten. Zijn start bij FC Twente was namelijk uitstekend, met een driepunter, clean sheet en prima veldspel. Toen de coach instapte, had hij een handjevol spelers en inmiddels staat er een aardige selectie, met enkele grote talenten. Jans heeft de boel op het oog aardig op de rit in Enschede, waar het als coach niet makkelijk werken is. Gaat Jans dit seizoen weer op voor een mooie dans?

VVV de Koning van de (her)start en bijna ook 2020
Met zo'n coach is de grap snel gemaakt. Hans de Koning laat VVV-Venlo in 2020 tot nu toe Koninklijk over de Eredivisievelden trekken. Dankzij een 3-5 overwinning op bezoek bij het vorig seizoen thuis bijna onverslaanbare FC Emmen, voetbalt de koploper van de Eredivisie minimaal een week in Venlo. VVV beleeft sowieso een topjaar. De enige ploeg die de Limburgers na de jaarwisseling een nederlaag toebracht, is uitgerekend FC Emmen. In de laatste wedstrijd voor de coronabreak was de ploeg van Dick Lukkien met 3-0 te sterk. Uitstekende revanche dus van VVV, dat gezien die statistieken bovenin gaat meestrijden. Zo gek zal het niet lopen, maar ondanks een mindere voorbereiding begint het nieuwe jaar weer prima voor VVV. Over het hele kalenderjaar staat de ploeg op een uiterst knappe derde (!) plaats met zestien punten.

Spreekwoorden in Friesland
Wie in het spreekwoord 'Een slechte generale belooft een goede première' gelooft, kon dit weekend weer eens zijn gelijk halen. Ondanks dat Oliver Batista Meier en Pawel Bochniewicz pas vlak voor het duel met Willem II aansloten, Mitchell van Bergen (voor het duel) en Ibrahim Dresevic (halverwege) uitvielen met blessures en alle wedstrijden in de voorbereiding werden verloren, stond sc Heerenveen op het moment dat ze er moesten staan, met Joey Veerman als grote regisseur. Dat is bijzonder knap van trainer Johnny Jansen, die de tering naar de nering heeft gezet en ook in de moeizame voorbereiding positief bleef. Of zoals ze in Friesland zeggen: 'As it net kin sa't it moat, dan moat it mar sa't kin.' Met een zege op Willem II als prima begin.

En dan nog even dit...

De moeder der aanval bij PSV

Dick Oudvocaat

De laatste keer dat Ajax op de laatste speeldag won, was óók die wedstrijd...

  

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020