Blind na opnieuw hartproblemen: "Mentaal loop je wel een tik op"

14 september 2020, 09:38

Daley Blind is door de artsen gerustgesteld over zijn hartproblemen. De verdediger van Ajax maakte gisteren op bezoek bij Sparta (0-1) zijn rentree, nadat hij drie weken geleden in het oefenduel met Hertha BSC ineens in elkaar zakte. Zijn coach Erik ten Hag verklaarde destijds na afloop dat zijn defribrillator was afgegaan, wat tot veel paniek leidde.

"Zoals jullie zien sta ik weer op het veld", zei Blind voor de camera's van FOX Sports. "Als het niet veilig is, zouden de artsen het niet toelaten. Ik voel me prettig. Ik hoop dat ik nu weer vooruit kan." Blind kreeg vorig jaar in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia ook uit het niets naar de grond. Destijds lag een ontstoken hartspier ten grondslag aan zijn vroegtijdige wissel en wekenlange absentie.

Tegen Hertha was het weer raak. "Mentaal loop je natuurlijk wel even een tik op. Het is niet niks. Maar de steun van mensen in mijn omgeving doet me goed." Blind deed gisteren tegen Sparta negentig minuten mee en hield doelman André Onana zijn doel schoon te houden. Ajax moest het vanaf de 27ste minuut stellen zonder Nicolas Tagliafico, die een rode kaart kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Mohamed Rayhi. Ajax won wél, dankzij een treffer van nieuwkomer Antony.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen