Rood pakkende Neymar beschuldigt González van racisme

14 september 2020, 00:01

Neymar heeft Álvaro González een flinke tik op zijn achterhoofd gegeven in het duel met Olympique Marseille. De Braziliaan deed dat naar eigen zeggen omdat zijn tegenstandig zich racistisch had geuit. Sowieso was er veel te doen over het optreden van de arbitrage zondagavond in de uit de hand gelopen topper.

Dat blijkt uit de woorden van Neymar aan de vierde man. "Heb je het niet gehoord, er waren racistische woorden!", riep hij de vierde official toe toen hij het veld verliet. Er was een forse rel zondagavond tussen de spelers van PSG en Marseille, waarbij Layvin Kurzawa, Leandro Paredes (PSG) en Jordan Amavi en Darío Benedetto (Marseille) van het veld werden gestuurd. Neymar kreeg naar aanleiding van de VAR ook een rode kaart. Doelpuntenmaker Florian Thauvin gaf aan te balen van alle kaarten, omdat hij het een slecht voorbeeld vond voor alle jeugdigde kijkers. 

PSG's technisch directeur Leonardo werd na het duel ook gevraagd naar het relletje. "Ik snap niet waarom we geen ervaren scheidsrechter krijgen, zoals Clément Turpin of Ruddy Buquet. Deze scheidsrechter had vrijwel geen ervaring, slechts één Europa League-wedstrijd", baalde Leonardo over de aanstelling. Arbiter Jérôme Brisard had een zware avond, al tijdens het duel liep het uit de hand. Ook werd Leonardo gevraagd naar de positie van trainer Thomas Tuchel. "Na deze wedstrijd is het niet het moment om naar te vragen."

Villas-Boas neemt afstand van racisme

Ook Marseille-trainer André Villas-Boas werd gevraagd naar het vermeende racistische incident. De coach nam duidelijk afstand van racisme, al ging hij niet in op de situatie specifiek omdat hij het zelf niet had gehoord. "Er is in de voetbalwereld géén plaats voor racisme. Wat ik wel heb gezien is dat Di María spuugde. Dat zijn dingen waar we snel van af moeten in deze voetbalwereld", verduidelijkte de oefenmeester, die vooral trots was met de zege en een sneer uitdeelde. "PSG overheerst al tien jaar in Frankrijk door miljarden euro's, maar ze willen de Champions League-winnen. Dat is ze nog niet gelukt."

Er vielen harde woorden heen en weer, ook tussen de trainers Villas-Boas en Thomas Tuchel na het duel. "Thomas zei dat ik maar met de lotto moest gaan spelen omdat we zoveel geluk hadden gehad. Toen heb ik hem gezegd dat hij met de loterij moest gaan spelen na hun ontsnapping tegen Atalanta Bergamo", zei de coach met een knipoog over de zege in de kwartfinale van de Champions League in augustus. "Maar ik heb veel respect voor hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen