Paris Saint-Germain opnieuw onderuit ondanks terugkeer Neymar

13 september 2020, 23:03   Bijgewerkt: 13 september 2020, 23:09

Paris Saint-Germain kent een rampzalige seizoensstart in de Ligue 1. Nadat het eerste duel zonder alle grote sterren werd verloren, ging het zondagavond in eigen huis ook kopje onder tegen Olympique Marseille. Ondanks de terugkeer van onder andere Neymar en Ángel Di Maria waren de bezoekers met invaller Kevin Strootman te sterk voor de verliezend Champions League-finalist (0-1). In de slotfase vielen er bovendien nog vijf rode kaarten. 

Anders dan tegen het gepromoveerde RC Lens had Paris Saint-Germain enkele sterrren weer terug in de basiself, die eerder vanwege een positieve test met het coronavirus verplicht in quarantaine moesten. Neymar was een van hen, maar de Braziliaan mocht weer spelen en liet zich in de beginfase meteen zien bij PSG. De enkele kansen die de aanvaller kreeg tegen Marseille, waren echter niet aan hem besteed.

Aan de andere kant was Florian Thauvin efficiënter, want hij liep een hoge vrije trap bij de tweede paal simpel binnen na ruim een half uur. De in het doel teruggkeeerde Sergio Rico werd kansloos gelaten door de fraaie trap van Marseilles smaakmaker Dimitri Payet. Gedurende de eerste helft lukte het PSG amper om de controle terug te krijgen, laat staan het overwicht om te zetten in een treffer.

Ondanks hulp van de arbiter werd een nieuwe domper voor PSG niet voorkomen. Nog altijd zonder onder andere Kylian Mbappé, Marquinhos, Mauro Icardi en Keylor Navas was het niet meer in staat om tegen Strootman en consorten tot een succesvol slotoffensief te komen. Alleen was er nog een opstootje, waarbij Layvin Kurzawa, Leandro Paredes (PSG) en Jordan Amavi en Darío Benedetto (Marseille) van het veld werden gestuurd. Na ingrijpen van de VAR moest ook Neymar inrukken. PSG eindigde het duel met acht spelers en verloor voor het eerst in veertig jaar scoorde het niet in de eerste twee duels van het Ligue 1-seizoen.

Zodoende staat de teller na twee duels in de Ligue 1 nog altijd op slechts nul punten en dat zal – ondanks alle afwezigen – voor onrust zorgen in de Franse hoofdstad. In de laatste drie officiële duels werd er namelijk bovendien geen doelpunt meer gemaakt - in de halve finale van de Champions League tegen RB Leizpig voor het laatst. Wat staat er gebeuren bij PSG of is het voor een (kleine) crisis nog te vroeg?

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen