Verzwakt Valencia verslaat Levante door veerkracht

13 september 2020, 23:00

Valencia is het nieuwe seizoen ondanks alle veranderingen in deze zomer goed begonnen. In eigen huis moest het zondagavond duidelijk wennen tegen Levante en kwam het tot twee keer toe op achterstand. Maar zonder Jasper Cillessen toonde het elftal veerkracht en sloot het de Derby del Turia af met een fraaie zege: 4-2.

Het begin van Valencia paste goed bij de roerige afgelopen maanden, waarin door het mislopen van Europees voetbal onder andere sterkhouders Rodrigo, Ferran Torres, Francis Coquelin en Dani Parejo van de hand werden gedaan om financiële orde op zaken te stellen. Tel daarbij de blessure van Cillessen en de onrust bij de fans vanwege het gevoerde beleid bij op en je hebt de rampzalige start (ook in het duel) enigszins verklaard.

José Luis Morales dribbelde namelijk door de hele verdediging en schoot na een halve minuut al de 0-1 tegen de touwen voor Levante. Valencia, dat door alle veranderingen onder de nieuwe coach Javi Gracia vooral eerst onderin weg moet komen in La Liga, overleefde de storm die volgde en kwam via een enigszins gelukkige kopbal van Gabriel uit een corner tien minuten later alweer op gelijkte hoogte. 

In het restant van de eerste helft maakte Valencia via Maximiliano Gómez een nieuwe, wederom fraaie treffer van Morales ongedaan, waardoor het lang uitzicht had op een punt. Dat werden er uiteindelijk zelfs drie voor het vernieuwde en verzwakte Valencia. Cillessen zag namelijk toe hoe Manu Vallejo na een prima aanval over rechts en fraai overstapje van Gómez prima raakschoot: 3-2. Diep in blessuretijd, terwijl Levante jacht maakte op de gelijkmaker, werkte de vleugelspeler een rebound binnen en maakte zo aan alle onzekerheid een einde. Gezien de eerste helft een gestolen zege, maar op basis van de tweede helft niet onterecht.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen