'Aston Villa heel dicht bij aantrekken van Bertrand Traoré'

13 september 2020, 22:20

Olympique Lyon gaat Bertrand Traoré vermoedelijk op korte termijn kwijtraken. De voormalig Ajax-aanvaller staat voor een overgang naar Aston Villa, dat zo'n twintig miljoen euro voor hem gaat betalen. Zodoende wordt hij een directe concurrent van Anwar El Ghazi.

Dat schrijven het doorgaans goed ingevoerde Téléfoot en RMC Sport althans. Traoré stond in het verleden onder contract bij Chelsea, maar brak daar nooit door. Via verhuurperiodes bij Vitesse en Ajax kwam hij terecht bij Lyon, waar hij zich dus in de Premier League-kijker heeft gespeeld.

In de drie seizoenen voor de Franse club kwam hij tot 87 optredens en 21 doelpunten in de Ligue 1. De laatste tijd is hij wel op een zijspoor geraakt bij Lyon en is vooral bankzitter. Eerder werd hij al gelinkt aan Fulham, Newcastle United, Leicester City en Everton, maar Aston Villa gaat met de buitenspeler aan de haal.

Traoré is niet de enige aanvaller van Lyon die in de belangstelling staat van andere clubs. Memphis Depay wordt al langere tijd gelinkt aan FC Barcelona, terwijl ook voor Moussa Dembélé concrete interesse is. Middenvelder Houssam Aouar is ook in trek en wordt gelinkt aan diverse clubs, waardoor Traoré vermoedelijk niet de enige vertrekker wordt bij de Franse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen