Invaller Bergwijn voorkomt valse start Tottenham Hotspur niet

Invaller Bergwijn voorkomt valse start Tottenham Hotspur niet

13 september 2020 – Tottenham Hotspur is in het nieuwe Premier League-seizoen direct onderuit gegaan. De ploeg van José Mourinho sloeg zaterdagmiddag een pijnlijke flater in eigen huis tegen Everton, dat dankzij een knappe kopbal van Calvert-Lewin de overwinning binnenhaalde. Steven Bergwijn kon als invaller daar niets meer aan veranderen.

Het vorige seizoen verliep ook na de komst van Mourinho uiteindelijk moeizaam voor Tottenham Hotspur, dat met hangen en wurgen de voorronde (!) van de Europa League haalde. Met Matt Doherty en Pierre-Emile Höjbjerg als enige serieuze zomeraankopen, zij begonnen beide in de basis bij Mourinho, leek er weinig veranderd bij de Spurs op het veld, ondanks een licht overwicht.

Het was aanvallend in de eindfase onmachtig en kwam een klein uur spelen zelfs op achterstand. Calvert-Lewin kopte knap raak na een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. De treffer was niet per se tegen de verhoudingen in, al creëerden The Toffees ondanks de basisplaats van James Rodríguez ook niet bijster veel grote kansen. 

Door de achterstand kwam Bergwijn middenvelder Harry Winks vervangen, maar de Nederlandse buitenspeler kon het verschil niet meer maken namens Tottenham Hotspur. Komende week kan het in de voorronde van de Europa League over één duel wellicht vertrouwen tanken tegen Lokomotiv Plovdic, al zal het dan met name aanvallend beter moeten dan tegen Everton.

gerelateerd