Flets Vitesse minimaal langs eveneens zwak RKC Waalwijk

13 september 2020, 18:42

Vitesse is het seizoen zondagmiddag begonnen met een nipte overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion won de ploeg van nieuwe trainer Thomas Letsch met 0-1. Oussama Darfalou nam de enige treffer voor zijn rekening en dat hadden er meer kunnen en moeten zijn. 

Al vanaf minuut één was het namelijk wachten op de openingstreffer van Vitesse. De Arnhemmers controleerden de wedstrijd en zagen RKC nauwelijks de middenlijn passeren. Met name Oussama Tannane leverde de defensie van de thuisploeg in de beginfase veel problemen op, maar was onzuiver in de afronding. Vitesse zette door en ook andere spelers kregen kansen om de ploeg op voorsprong te zetten. Vooral huurling Loïs Openda werd enkele keren erg gevaarlijk. Een slechte afronding en goed keeperswerk van Kostas Lamprou - die de voorkeur kreeg boven Etiënne Vaessen - zorgden echter dat de stand lang 0-0 bleef.

Na rust kwam RKC iets meer aan voetballen toe, al resulteerde dat niet vaak tot echte kansen. De afstandspogingen van Anas Tahiri en James Efmorfidis leverden Remko Pasveer geen problemen op. Het grootste gevaar van de Waalwijkers kwam van Saïd Bakiri, die de bal hard en laag richting de tweede paal schoot. Daar gleed Finn Stokkers in, maar hij kwam net niet bij de bal.

Vitesse, dat achterin een driemanscentrum had neergezet, speelde in de tweede helft nog wat behoudender dan in het eerste bedrijf. Het creëerde minder gevaarlijke kansen en leek vooral de voorsprong te willen behouden. Het leverde een spannende slotfase op, waarin RKC meer en meer aandrong en Sow in de 87e minuut claimde recht te hebben op een penalty. De arbitrage ging hier niet in mee. Met hangen en wurgen trok het vernieuwde Vitesse de drie punten vervolgens over de streep. RKC Waalwijk maakte een zwakke indruk. 

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6,5; Saïd Bakari 6, Ahmed Touba 6,5, Lars Nieuwpoort 6, Luuk Wouters 6 (82. Thierry Lutonda -); Richard van der Venne 5,5 (56. Nicolás Olsak 6), Vurnon Anita 6, Anas Tahiri 6,5; James Efmorfidis 5,5 (71. Sylla Sow -), Finn Stokkers 5 (71. David Min -), Lennerd Daneels 6 (82. Morad El Haddouti)

Vitesse: Remko Pasveer 6; Eli Dasa 6,5, Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6,5, Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 6; Matus Bero 6,5, Thomas Bruns 6 (85. Armando Broja -), Oussama Tannane 6,5; Loïs Openda 6,5 (65. Thomas Buitink 6), Oussama Darfalou 7 (75. Idrissa Touré -)

Man of the Match: Oussama Darfalou

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen