Vardy ook in het nieuwe seizoen productief bij zege Leicester

Vardy ook in het nieuwe seizoen productief bij zege Leicester

13 september 2020 – Leicester City is de Premier League zondagmiddag uitstekend begonnen. De nummer vijf van afgelopen seizoen had weinig problemen met het gepromoveerde West Bromwich Albion. Kersverse aanwinst Timoty Castagne en Jamie Vardy – afgelopen seizoen topscorer van Engeland – namen de treffers op zich: 0-3.

Een helft lang hield het West Bromwich Albion van Slaven Bilic stand in eigen huis tegen The Foxes, bij wie back Castagne een basisplaats had. De Belg kwam over van Atalanta Bergamo als opvolger van de naar Chelsea vetrokken Ben Chilwell en gaf na een klein uur spelen zijn visitekaartje af. Hij kopte een voorzet van zijn landgenoot Dennis Praet prima in bij de tweede paal.

Vardy kwam ook nog op het scoreformulier: de spits benutte beide strafschoppen die hij in het laatste kwartier kreeg. Afgelopen seizoen kwam hij tot 23 treffers, waarvan 4 strafschoppen. Ditmaal staat hij op twee goals, beide pingels. Alleen Mohamed Salah (Liverpool, 3) scoorde tot dusver vaker. Door de royale zege staat Leicester City vooralsnog wel samen aan kop van de Premier League, samen met Arsenal.

gerelateerd