Feyenoord begint zakelijk met degelijke zege in Zwolle

Feyenoord begint zakelijk met degelijke zege in Zwolle

12 september 2020 – Feyenoord heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. In Zwolle kwamen ze snel op voorsprong door een afstandsschot van Steven Berghuis. De aanvoerder mocht na iets meer dan een uur spelen aanleggen voor een strafschop en besliste de wedstrijd. Weinig echt uitgespeelde kansen zorgden ervoor dat een zakelijk spelend Feyenoord niet meer hoefde te vrezen met een 0-2 eindstand als gevolg.

Het nieuwe seizoen voor de Rotterdammers begon met een traditioneel moeilijke uitwedstrijd in Zwolle. Trainer Dick Advocaat, die nu het record van oudste trainer ooit in de Eredivisie op zijn naam heeft staan, koos direct voor twee nieuwelingen in de basis: Mark Diemers en Bryan Linssen. Jens Toornstra begon op de bank. De twee Eredivisiesmaakmakers van vorig seizoen konden niet direct hun stempel drukken op de wedstrijd. 

Het eerste gevaar kwam dan ook niet van de debutanten af, maar van de clubtopscorer van vorig jaar en tevens aanvoerder Steven Berghuis. Hij probeerde het in de zesde minuut van afstand en dit schot resulteerde direct in de 0-1 voorsprong. De bal was goedgeplaatst en eindigde met een paar stuiters in de hoek rechtsonder.

Een prima start voor de Rotterdammers, maar ze wisten er geen vervolg aan te geven. Een lange tijd leek het ook het enige schot in de eerste helft te worden voor de uitploeg. Twee minuten voor het rustsignaal kwam daar verandering in. Berghuis had een steekpass naar Nicolai Jorgensen in huis. De korte hoek werd gezocht, maar doelman Michael Zetterer keerde de inzet van de spits. In de minuten ervoor hadden de Zwollenaren vaak de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Door de pogingen die veelal naast of over gingen, bleef de stand op het scorebord na de openingstreffer tot het rustsignaal onveranderd.

De tweede helft zette het spelbeeld van de eerste helft voort. Feyenoord gaf Zwolle het balbezit en zette weinig druk. Opeens ontstond er een grote mogelijkheid voor Bryan Linssen. Orkun Kökcü zorgde er met een bekeken pass voor dat Linssen een op een kwam te staan met Zetterer. Het schot wat volgde was echter belabberd. De VAR keek nog even of Linssen werd aangetikt, maar dat was niet het geval.

Diezelfde Linssen bracht even later in een vlot lopende aanval Kökcü in stelling om een doelpunt te maken. De middenvelder werd ten val gebracht door Thomas Lam en Bas Nijhuis wees resoluut naar de strafschopstip. Berghuis benutte vorig seizoen al zeven strafschoppen en ook deze schoot hij rustig binnen. De comfortabele voorsprong van de Rotterdammers bleef intact aangezien Zwolle de hele wedstrijd niet tot uitgespeelde kansen kwam. Berghuis kreeg nog de mogelijkheid om een hattrick te maken, maar stuitte in de extra tijd op Zetterer.

Zonder hoogstaand spel zijn de eerste drie punten een feit voor de ploeg van Advocaat. Voor PEC Zwolle is het te hopen dat ze niet in dezelfde positie terecht komen als vorig seizoen.

Opstellingen en beoordelingen
PEC Zwolle: Michael Zetterer 5.5, Sai van Wermeskerken 6.5, Sam Kersten 7, Bram van Polen 5.5, Kenneth Paal 6.5, Dean Huiberts 5, Thomas Lam 6, Jesper Drost 5.5, Clint Leemans 6 (61' Mustafa Saymak -), Mike van Duinen 5 (74' Eliano Reijnders -), Reza Ghoochannejhad 5.

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Bart Nieuwkoop 6 (82' George Johnston -), Lutsharel Geertruida 7, Marcos Senesi 6.5, Ridgeciano Haps 5.5, Mark Diemers 6, Leroy Fer 6.5, Orkun Kökcü  5.5 (85' Jens Toornstra -), Steven Berghuis 7.5, Nicolai Jorgensen 6 (82' Robert Bozenik -), Bryan Linssen 6.

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021