Heerenveen start goed en verslaat slordig Willem II

12 september 2020, 20:44

SC Heerenveen is het nieuwe seizoen van de Eredivisie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen verloor tijdens de voorbereiding al zijn wedstrijden, maar stuurde Willem II tijdens de seizoensouverture met een 2-0 nederlaag terug naar Tilburg. Lucas Woudenberg en Pawel Bochniewicz waren in het Abe Lenstra Stadion verantwoordelijk voor de eerste doelpunten van dit voetbaljaar, waardoor Heerenveen zich in ieder geval voor eventjes koploper van de Eredivisie mag noemen.

Jansen en Adrie Koster zagen deze zomer verschillende spelers vertrekken, maar konden natuurlijk ook weer een aantal nieuwe namen verwelkomen. Zo begon Heerenveen direct met vier nieuwelingen. Erwin Mulder, Bochniewicz, Oliver Batista Meier en Henk Veerman verschenen direct aan de aftrap namens de thuisploeg. Ook de jongelingen Arjen van der Heide en Couhaib Driouech kregen het vertrouwen van hun trainer, die de achttienjarige aanvallers vanaf de flanken liet starten. Koster kon op zijn beurt geen beroep doen op Jordens Peters, Freek Heerkens, Kwasi Okyere Wriedt en Leeroy Owusu. Met wat geschuif in de achterhoede en basisplekken voor nieuwelingen Robbin Ruiter en Derrick Köhn kreeg ook hij de puzzel echter gelegd.

Heerenveen kende een dramatische voorbereiding en begon ook weifelend aan de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Willem II had in de openingsfase dan ook meer balbezit, maar echte kansen wisten de Tilburgers ook niet creëren. Verder dan een schuiver van Vangelis Pavlidis en een kansje voor Mats Köhlert kwam de ploeg van Koster niet. De gastheer kroop vervolgens onder aanvoering van smaakmaker Joey Veerman uit de schulp en liet zich vaker zien op de helft van de bezoekers. Een razendsnelle uitbraak via Lucas Woudenberg, Joey Veerman en Van der Heide werd uit het niets door eerstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Op aangeven van Van der Heide bleef Woudenberg oog in oog met Ruiter ijskoud. In de slotfase van de eerste helft verscheen ook Batista Meier nog voor het vijandelijke doel, maar hij had zijn vizier tijdens zijn debuut nog niet op scherp staan.

De eerste vijf minuten na de rust zorgden direct voor opwinding in Heerenveen. Pavlidis knalde op aangeven Görkem Saglam fraai raak, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later pegelde Henk Veerman aan de overkant hard en hoog over in kansrijke positie. Ruiter hoefde nog niet in te grijpen bij die poging, maar was even later wel belangrijk door grote mogelijkheden voor Henk Veerman en Bochniewicz onschadelijk te maken. Daarna liet Heerenveen het initiatief aan Willem II, dat zich regelmatig op de helft van de Friezen kon melden. Net als in de eerste helft leverde dat vrijwel geen gevaar op. Aan de overkant kregen de gasten het deksel keihard op de neus. Uit het niets knikte debutant Bochniewicz hard raak uit een hoekschop en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Willem II liet het er nog altijd niet bij zitten en probeerde zich tevergeefs te melden bij Mulder, die zich amper hoefde in te spannen om zijn doel schoon te houden. Aan de overkant kreeg de gastheer in de slotfase nog wat kansen om de voorsprong te vergroten. Joey Veerman bleek echter te zelfzuchtig en Ruiter wist goede kansen voor invallers Sieben Dewaele en Hamdi Akujobi te keren. De punten kwamen voor Heerenveen niet meer in gevaar. Volgende week gaat Jansen met zijn manschappen op bezoek bij Fortuna Sittard. Willem II moet zich snel herpakken voor een drukke week. Woensdag begint het avontuur in de Europa League met een uitwedstrijd tegen Progrès Niedercorn. Zondagmiddag komt Heracles Almelo op bezoek in Tilburg.

Opstellingen en beoordelingen*

sc Heerenveen: Erwin Mulder 6; Sherel Floranus 6, Pawel Bochniewicz 6.5, Ibrahim Dresevic 6.5 (46. Hamdi Akujobi 6), Lucas Woudenberg 6.5; Rodney Kongolo 6, Joey Veerman 7, Oliver Batista Meier 6 (74. Rami Hajal -); Couhaib Driouech 6 (71. Sieben Dewaele -), Henk Veerman 6, Arjen van der Heide 6.5

Willem II: Robbin Ruiter 6; Dries Saddiki 6 (87. Wesley Spieringhs -), Sebastian Holmén 6, Miquel Nelom 5.5, Derrick Köhn 6 (75. Paul Gladon -); Görkem Saglam 6, Pol Llonch 6, Mike Trésor Ndayishimiye 5.5; Ché Nunnely 6, Vangelis Pavlidis 6.5, Mats Köhlert 6 (59. Victor van den Bogert 6)

Man of the Match: Joey Veerman

* spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen