Glansrol voor debuterende Brazilianen bij seizoensstart Arsenal

12 september 2020, 15:26

Arsenal is het nieuwe seizoen in de Premier League uitstekend begonnen. De Londense club was zaterdagmiddag met 0-3 te sterk voor promovendus Fulham. De Braziliaanse debutanten Willian en Gabriel Magalhães lieten zich direct gelden. Willian was direct betrokken bij alle doelpunten, terwijl Gabriel zijn eerste wedstrijd voor Arsenal opluisterde met een goal.

Voor Arsenal begon het seizoen twee weken geleden al. In de strijd om de Community Shield versloeg The Gunners landskampioen Liverpool na strafschoppen. Willian en Gabriel waren er toen nog niet bij. Zij startten zaterdag wel tegen Fulham, waar de van Olympique Lyon overgekomen Kenny Tete nog geen deel uitmaakte van de selectie. Alphonse Aréola, gehuurd van Paris Saint-Germain, nam plaats op de bank.

De eerste kansjes op Craven Cottage waren voor Fulham, maar het was Arsenal dat na acht minuten spelen uit zijn eerste mogelijkheid op voorsprong kwam. Willian stuitte van dichtbij op Marek Rodák, waarna Alexandre Lacazette uit de rebound het eerste Premier League-doelpunt van dit seizoen voor zijn rekening nam. Via Mohamed Elneny en Pierre-Emerick Aubameyang kreeg Arsenal voor rust kansen op de 0-2, maar een tweede doelpunt in de eerste helft bleef uit.

Vlak na rust viel de 0-2 alsnog. Uit een hoekschop van Willian kopte Gabriel raak. Ruim tien minuten later gooide Aubameyang de wedstrijd in het slot. De spits uit Gabon schoot, op aangeven van Willian, knap raak en zette daarmee de 0-3 op het scorebord. Arsenal kreeg in het laatste halfuur kansen op meer, maar Fulham bleef een grotere nederlaag bespaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen