Teze grijpt zijn kans bij PSV: "Het verrast me niet"

12 september 2020, 10:12

Voor Jordan Teze pakt de komst van Roger Schmidt vooralsnog goed uit. De twintigjarige verdediger kreeg in de voorbereiding volop kansen van de nieuwe PSV-trainer en lijkt als basisspeler aan het nieuwe seizoen te beginnen. "Het verrast me niet dat Jordan nu ineens de stap maakt. Hij is een atletische, positieve en betrouwbare jongen", weet Geert Brusselers.

Brusselers was een aantal jaar geleden de trainer van Teze bij PSV Onder-19. "Jordan behoorde vroeger niet tot de toptalenten van PSV, maar is wel altijd heel hard blijven werken. Hij heeft alles wat een moderne voetballer nodig heeft", stelt de coach in gesprek met de NOS. Teze krijgt zondag tegen FC Groningen centraal achterin vermoedelijk de voorkeur boven Timo Baumgartl.

Lees ookTeze: "Ik wist dat ik de kwaliteiten had om het team te helpen"

Volgens Brusselers heeft Teze baat gehad bij een goede mentale begeleiding. "In mijn periode begon Jordan te beseffen wat er echt nodig was profvoetballer te worden. Hij was soms nog een dromer, maar mede dankzij de begeleiding vanuit PSV heeft hij de volgende stap weten te maken. Het maakte hem bewuster", aldus de trainer, die vindt dat ook Mark van Bommel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de verdediger.

"Het zat voor Jordan mee dat Mark van Bommel het aandurfde om veel jeugdspelers de stap te laten maken naar de A-selectie. Dat gebeurde onder Phillip Cocu toch een stuk minder. Van Bommel had vertrouwen in die jonge jongens: kijk maar naar Ihattaren, Malen, Gakpo, Sadílek en ook Jordan. PSV gaat daar in de toekomst van profiteren", is zijn stellige overtuiging.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen