'Rijkaard gepolst door KNVB, maar bedankt voor Oranje'

11 september 2020, 19:04   Bijgewerkt: 11 september 2020, 19:10

Frank Rijkaard (57) is door de KNVB benaderd om de opvolger te worden van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal, maar heeft bedankt voor die functie. De coach die tussen 1998 en 2000 ook al scepter zwaaide bij Oranje ziet een terugkeer in de profvoetballerij niet zitten. Dus moet de Nederlandse voetbalbond doorzoeken.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma zagen de oud-trainer van onder andere FC Barcelona als de ideale nieuwe bondscoach en vonden dat hij goed in het profiel paste van de KNVB. Ook de spelersraad zag een samenwerking met Rijkaard naar verluidt wel zitten, maar de oud-international heeft zelf dus geen oren naar de job. Jordi Cruijff [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371712/denk-dat-rijkaard-een-type-is-waar-internationals-voor-vechten/,_blank,brak recent ook een lans voor de terugkeer van Rijkaard].

Eerder had Rijkaard tussen 1998 en 2000 de leiding over Oranje, dat op het EK 2000 de halve finales haalde, maar daarin werd uitgeschakeld door Italië. De coach die later bij onder andere Sparta Rotterdam en FC Barcelona werkte, besloot om vervolgens op te stappen. Sindsdien had hij nog wel enkele klussen in de voetballerij, maar sinds zijn periode bij Saoedi-Arabië in 2013, deed hij niets meer.

Lees ookTen Cate over geruchten: "Leuk en absoluut onverwacht" 

De KNVB is inmiddels doorgeschakeld naar nog onbekende volgende kandidaten. Het liefst wil de voetbalbond de opvolger voor de volgende drie interlands (Mexico, Bosnië-Herzegovina en Italië) presenteren. Eerder viel de naam van Henk ten Cate ook concreet: hij is nog niet benaderd, maar staat wel open voor de job. Hij was in het tijdperk van FC Barcelona de rechterhand van Rijkaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen