AZ legt tweevoudig Zweeds international Karlsson vast

11 september 2020, 18:56

AZ heeft zich vrijdag officieel verzekerd van de komst van Jesper Karlsson (22). De tweevoudig Zweeds international komt over van IF Elfsborg en tekent maar liefst een vijfjarig (!) contract in Alkmaar. De centrumspits speelt nog wel een duel in de Zweedse competitie tegen Djurgårdens IF en sluit uiterlijk 28 september aan bij de AZ-selectie.

"Het heeft lang geduurd, maar nu is het rond. Ik ben heel blij", laat de kersverse aanwinst weten op de clubsite. "Deze transfer betekent veel voor me, want ik droomde er als kind al van om buiten Zweden te voetballen. Nu komt die droom uit." Eerder kwam hij namelijk alleen maar uit voor het Zweedse Falkenbergs FF. Na Timo Letschert en Hobie Verhulst is Karlsson de derde aanwinst voor AZ.

Bij IF Elfsborg speelde hij zich ook tot twee interlands voor de nationale ploeg van Zweden, aangezien hij een goed seizoen doormaakt. Dit jaar maakte hij al negen doelpunten in achttien competitiewedstrijden en gaf tevens vier assists. Eerder toonde ook sc Heerenveen belangstelling, maar kon hem niet betalen. Hoeveel Karlsson heeft gekost, is niet bekend.

De komst lijkt slecht nieuws voor Ferdy Druijf, aangezien de sterke spits momenteel de stand-in is voor Myron Boadu, maar AZ niet helemaal tevreden is over de posities voorin. Als de aanvaller tot derde keuze wordt gedwongen, lijkt een vertrek voor de hand te liggen. In het recente verleden was er veel belangstelling voor hem: eerder liet hij bij NEC al zien over een neusje voor het doel te beschikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen