FC Twente moet negatief geteste Selahi toch missen

11 september 2020, 16:36

Lindon Selahi moet de competitieopener van FC Twente tegen Fortuna Sittard laten schieten. Coronagevallen in de nationale ploeg van Albanië spelen hem parten. De middenvelder traint apart van de selectie van Twente en sluit maandag weer aan bij de selectie.

Selahi was met Albanië op pad en werden in de selectie twee spelers positief getest. "Lindon is negatief getest, en heeft ook nergens last van, maar de protocollen schrijven voor dat hij voorlopig afgezonderd moet blijven van de rest van de groep", aldus Ron Jans tegen de Tubantia. "De clubs doen er alles aan om aan alle voorwaarden te voldoen, maar het probleem is dat je je spelers af moet staan aan de nationale teams. En dat gebeurt in oktober en november nog een keer. Het sneue is ook nog eens dat Lindon geen minuut heeft gespeeld. We kunnen ze als club niet tegenhouden, maar in dit soort gevallen in deze tijden zou dat misschien wel beter zijn."

Aburjania vertrekt

Twente gaat afscheid nemen van Giorgi Aburjania. De Tukkers huurden de middenvelder vorig seizoen voor twee seizoenen, maar vanwege zijn salaris mag hij vertrekken. De Tubantia weet dat de Georgiër naar het Spaanse Oviedo vertrekt. Aburjania drukte met zijn salaris zwaar op de begroting.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen