Advocaat wijst Geertruida aan als vervanger van Botteghin

11 september 2020, 14:52

Zonder Eric Botteghin begint Feyenoord zaterdag tegen PEC Zwolle aan het nieuwe seizoen. Als vervanger heeft Dick Advocaat verdediger Lutsharel Geertruida aangewezen, die vorig seizoen meestal als rechtsback speelde. Hij krijgt de voorkeur boven Wouter Burger.

Die speelde in de voorbereiding ook meermaals centraal achterin. "Burger is me aan de bal wel bevallen, maar het blijft een middenvelder", gaf Advocaat vrijdag aan op de persconferentie. "Geertruida heeft daar gespeeld en is een rechtspoot, dus dat is wat ons betreft logischer." Wie net als Geertruida een basisplaats krijgt, is Nicolai Jørgensen. Hij wordt verkozen boven Robert Bozenik.

De Deen heeft in de voorbereiding een goede vorm laten zien, zag Advocaat. "Ik kies tegen PEC voor Jørgensen, maar dat zegt niets over de komende weken. Het ligt aan de spelers zelf wie er in de spits staat", aldus de trainer. Feyenoord haalde vooralsnog Mark Diemers, Bryan Linssen, João Carlos Teixeira en Christian Conteh als versterkingen. Daar komt nog een verdediger bij. "Ik vind dat Frank Arnesen (technisch directeur) en het bestuur het uitstekend hebben gedaan. De groep moest bij elkaar blijven en er moesten een paar spelers erbij. Er komt op korte termijn ook nog een verdediger bij. Ik weet al wel wie dat is, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen