Schmidt klaar voor debuut: "Geef het een 7 of een 8"

11 september 2020, 14:40

Voor Roger Schmidt staat zondagmiddag zijn vuurdoop in de Eredivisie op het programma. De trainer gaat dan met zijn PSV op bezoek bij FC Groningen. Ondanks dat de coach nog enkele nieuwe spelers verwacht, stelt hij dat zijn ploeg klaar is voor de ontmoeting. De lange voorbereiding is volgens hem goed geweest.

Vrijdag schoof Schmidt aan voor zijn persconferentie in Eindhoven. "Het is moeilijk te zeggen waar we staan, maar hebben er alles aan gedaan om klaar te zijn voor de start", sprak de coach. "Zowel fysiek als mentaal moeten we er klaar voor zijn. Het is altijd spannend voor de eerste wedstrijd. Als ik een cijfer moet geven aan hoe we ervoor staan, geef ik het een 7 of een 8. Maar we hebben wedstrijden nodig om ons verder te ontwikkelen. Het was een lange voorbereiding van acht weken en de spelers hebben hard gewerkt."

PSV moet het zondag doen zonder Érick Gutiérrez en Armando Obispo. Bruma en Maximiliano Romero gelden als twijfelgevallen. Schmidt kondigde ook aan dat Denzel Dumfries de aanvoerder van de ploeg bifijt. "We zoeken nog naar nieuwe spelers, maar op dit moment ligt de focus op de spelers die er zijn. Ik ben blij met de komst van Philipp Max en Mvogo. We hebben goede spelers en zij moeten het zondag laten zien. Het is voor elke club lastig omdat de transferperiode nu langer doorloopt", sprak de Duitser.

Robben

Bij tegenstander Groningen heeft Arjen Robben waarschijnlijk een basisplaats. Schmidt is positief over de routinier, maar weigert om zijn volledige strijdplan aan hem op te hangen. "Het is normaal om de opponent te analyseren. Een spelers als Robben is uiteraard een belangrijke speler voor Groningen. Daar moeten we respect voor hebben, maar we focussen ons niet alleen op hem. Het is goed voor de league dat hij daar speelt. Het is een romantisch verhaal. Ik houd van zijn kwaliteit en zijn houding, maar wij focussen op de complete ploeg van Groningen", sprak de coach.

Lammers bij de selectie

Spits Sam Lammers staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo. Ondanks de transferperikelen zit hij zondag gewoon bij de wedstrijdselectie. "Ik ken de geruchten en de onderhandelingen en hij heeft een wens om te vertrekken. Toch heeft hij een goede voorbereiding beleefd en is hij honderd procent professional en geniet van het trainen. Ik twijfel er dan ook niet aan om hem zondag niet mee te maken. Ik respecteer hem zeer en ben blij dat hij zo professioneel is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen