Robben-situatie vergeleken met Michael Jordan: "Absurd"

11 september 2020, 09:12

Arjen Robben is terug in de Eredivisie en dat is wereldwijd nieuws geweest. De routinier is bij FC Groningen teruggekeerd en dat werd door Hans Nijland vergeleken met de rentree van Johan Cruijff op de Nederlandse velden. Volgens sportmarketeer Chris Woerts gaat het echter te ver om de situatie te vergelijken met de rentree van basketballer Michael Jordan bij de Chicago Bulls.

Die club verdiende veel geld met de rentree van de legende. "Dat is natuurlijk absurd", reageert Woerts bij Voetbal International. "Dat vergelijken met Jordan gaat veel te ver. De mensen zijn even enthousiast geweest. Er zijn een hoop extra kaarten verkocht. Dat is allemaal mooi, maar je moet het ook niet overdrijven."

?Woerts was in het verleden werkzaam bij Feyenoord.. "Bij Feyenoord haalden wij in 2007 ook grote namen als Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst van Bayern München en Barcelona", zegt Woerts. "Er stonden rijen tot aan de Coolsingel om kaarten te kopen. Maar het was wel korte-termijnwerk. Er stonden hoge salarissen tegenover en uiteindelijk kwam er veel kritiek op toen de resultaten uitbleven. Je moet er wel nuchter naar blijven kijken. Echt niet de hele wereld zit op Arjen Robben te wachten, maar belangrijker nog: de buitenlandse tv-rechten van de Eredivisie zijn al verkocht aan IMG."

Dat bedrijft zorgt ervoor dat de competitie in het buitenland te bekijken is. "De Eredivisie kan dat dus niet zelf doen; voor zover er met Robben al een kans was ontstaan om de rechten voor meer geld te verkopen. Robben is toch vooral een lokale hype. Bij Sparta gaan de mensen echt geen kaartje kopen omdat Robben meedoet bij FC Groningen. Dit is van een andere orde dan de terugkeer van Johan Cruijff destijds."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen