Anita heeft zin in RKC-seizoen: "Altijd down to earth gebleven"

11 september 2020, 08:31

In de persoon van Vurnon Anita heeft RKC Waalwijk een drievoudig international in de gelederen. De verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan is blij dat hij aan de slag is gegaan. Grote reden van zijn keuze voor de club was de aanwezigheid van coach Fred Grim.

De 31-jarige speler heeft een goede band met Grim. "Voor mij was van belang dat Fred Grim de trainer is", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Die was keeperstrainer bij Ajax toen ik bij de eerste selectie kwam. Het gaf een warm gevoel hoe hij met mij en met andere jonge spelers omging. Ik heb geen speciale band met een trainer nodig om te presteren. Maar het voelt wel lekker. Als speler wil je voor zo iemand door het vuur gaan."

Op eigen initiatief zocht Anita contact met RKC. "Er was interesse uit het buitenland. Maar in deze corona-periode blijf ik het liefst dicht bij huis", zegt de Utrechter. "Dat ik dan zelf een club moet benaderen is toch geen probleem? Ik ben altijd down to earth gebleven." Geld is niet de reden van zijn keuze voor RKC. Hij wil simpelweg plezier beleven aan het voetbal. "Ik hoorde dat ze vorig seizoen goed voetbalden, maar geen punten pakten. Ik heb gesproken met de trainer en met het bestuur. Die wilden mijn fitheid in de trainingen zien. En ik wilde de club eerst leren kennen", aldus Anita, die daarna een contract tekende tot het einde van het seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen