Coronagevallen breken PSG op tegen promovendus RC Lens

10 september 2020, 23:05

Paris Saint-Germain kent een valse start van de Franse competitie. Het zwaar gehavende PSG moest donderdagavond in hun seizoensouverture buigen voor promovendus RC Lens: 1-0. De nederlaag is grotendeels het gevolg van het gemis van zeven met corona besmette sterspelers. Vanwege de enorme absentielijst behoorde onder meer de zeventienjarige Nederlander Xavi Simons tot de wedstrijdselectie.

Nog geen drie weken geleden speelde Paris Saint-Germain de Champions League-finale van vorig seizoen tegen Bayern München. Om die reden mochten de Parijzenaars ook later beginnen aan het nieuwe seizoen van de Ligue 1. Een groepje spelers van PSG greep de uitgestelde competitiestart aan om vakantie te vieren op Ibiza. Bij hun terugkeer in Parijs kwam de kater.

Mauro Icardi, Keylor Navas, Marquinhos, Neymar, Di Maria en Leandro Paredes testten allemaal positief op het coronavirus en moesten verplicht in quarantaine. Deze week tijdens de interlandperiode raakte Mbappé bij de Franse ploeg ook nog besmet. Voor de competitieorganisator was het allemaal geen aanleiding om de seizoensouverture van de landskampioen nogmaals uit te stellen en dus moest Thomas Tuchel het doen met een aantal piepjonge spelers.

De Duitser liet de achttienjarige jeugdspelers Kays Ruiz-Atil en Arnaud Kalimuendo debuteren. Daarnaast zaten er nog drie tieners op de reservebank, waaronder Simons. Op hen deed Tuchel uiteindelijk geen beroep. De oefenmeester zag ook dat het gemis van zijn sterren te groot was. Lens begreep dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde en kreeg ook loon naar werken. Al kreeg de thuisploeg het enige doelpunt van de wedstrijd wel in de schoot geworpen.

Een verschrikkelijke fout van doelman Martin Bulka had grote gevolgen. De vervanger van Navas leverde de bal zomaar in bij Ignatius Ganogo, waarna hij er wel raad mee wist. In het dikke halfuur daarna kwam het jeugdige PSG die blunder niet meer te boven. Ook de invalbeurt van Mitchel Bakker hielp niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen