Wotte en Groenendijk nog voor eerste duel ontslagen bij Al Wahda

10 september 2020, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten heeft voor Mark Wotte en Alfons Groenendijk niet lang geduurd. De twee begonnen deze zomer als respectievelijk hoofd- en assistent-trainer van Al Wahda, maar zijn nog voor de eerste wedstrijd op non-actief gesteld. Het duo is door de directie vervangen door de Servische coach Vuk Rasovic, aanleiding daarvoor was kritiek op het coronabeleid.

Wotte was sinds de zomer van 2019 al werkzaam als directeur van de jeugdopleiding van Al Wahda. Deze zomer werd hij aangesteld als hoofdtrainer en haalde hij Alfons Groenendijk naar de club als zijn assistent. Ook Dennis Gentenaar en Michael Lindeman werden binnengehaald om de staf te versterken. Het verblijf van het viertal duurde welgeteld 53 dagen. 

Wotte was het niet eens met het coronabeleid van de club. Na een besmetting binnen de spelersgroep werd besloten dat de gehele selectie in quarantaine moest. "Ik stelde voor om iedereen opnieuw te testen en met de gezonde spelers gewoon door te trainen", legt hij uit aan Voetbal International.

"We moeten ons immers voorbereiden op de (Aziatische, red.) Champions League. We spelen vanaf maandag vier wedstrijden in tien dagen, daar kunnen we ons niet op voorbereiden als iedereen thuis zit. Dat heb ik bij de club aangegeven en gisteravond had ik een mailtje in mijn inbox met de boodschap dat we ontslagen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen