Utrecht-talenten hopen op kansen: "Het voelt als nu of nooit"

Utrecht-talenten hopen op kansen: "Het voelt als nu of nooit"

10 september 2020 – Met onder meer Mimoun Mahi en Eljero Elia haalde FC Utrecht gerenommeerde namen binnen, maar ondertussen is er ook ruimte voor talent. Tommy St. Jago (foto), Othmane Boussaid en Davy van den Berg hebben zich in de voorbereiding laten zien aan John van den Brom en hopen op speelminuten in de Eredivisie.Vanwege de Europese verplichtingen van AZ gaat het duel van dit weekend niet door, waardoor Utrecht op 18 september (tegen VVV-Venlo) pas aan het Eredivisie-seizoen begint. Voor St. Jago lijken de kansen op speeltijd groot. De centrumverdediger liet zich zien in de voorbereiding als goede optie naast Justin Hoogma. Willem Janssen is nog herstellende en zijn concurrent Emil Bergström imponeert niet. "De voorbereiding is erg belangrijk geweest om een stap naar de basiself te kunnen zetten. Het voelt voor mij ook echt als nu of nooit", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De twintigjarige verdediger staat bekend om zijn voetballend vermogen. "We hebben bepaalde taken en het ligt er ook aan hoe de tegenstander speelt. Soms is het ook mijn rol om veel te passen, en ik moet natuurlijk vanuit mijn positie spelen. Maar inderdaad, het is één van mijn kwaliteiten en als ik nog meer vertrouwen heb, zal ik gewoon indribbelen als er mogelijkheden liggen. Het is een manier om me te onderscheiden", vertelt hij.

St. Jago is niet het enige talent dat hoopt op speeltijd, want ook Othmane Boussaid (20) en Davy van den Berg (20) staan te popelen. Middenvelder Van den Berg liet zich dusdanig zien in de voorbereiding dat hij woensdag een nieuw contract tekende in de Domstad. In de voorbereiding speelde hij vaak met Adam Maher en Simon Gusfatson in de middenlinie, maar als iedereen fit is zal het moeilijk worden voor het talent. Dat geldt ook voor buitenspeler Boussaid die vorig seizoen verhuurd werd aan NAC Breda. De concurrentie is met onder meer Elia en Mahi voor hem moordend te noemen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021