Solskjaer blij met Van de Beek: "Veelzijdige, intelligente speler"

10 september 2020, 10:07

Na de interlandverplichtingen met het Nederlands elftal heeft Donny van de Beek zich gemeld bij Manchester United. Bij die club werd hij deze week met open armen ontvangen als nieuwste aanwinst. Trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft hoge verwachtingen van de speler.

"Hij is een veelzijdige speler", zegt de oefenmeester van de topclub tegen BBC. "Erg intelligent en slim, met veel energie en enthousiasme. Hij heeft scorend vermogen en we hebben ook goals vanuit het middenveld nodig. Natuurlijk hebben onze aanvallers behoorlijk vaak gescoord vorig seizoen en kwam Bruno Fernandes erbij en voegde hij ook scorend vermogen toe aan de ploeg. Maar dat hebben we in heel het team nodig. We scoorden niet genoeg om mee te strijden om de titel. Donny voegt creativiteit en inzicht toe. Hij ziet ruimtes en kan dan ook op het juiste moment daar opduiken. Zijn timing is fantastisch."

Van de Beek heeft de potentie om op Old Trafford uit te groeien tot een publiekslieveling, denkt Solskjaer. "Zijn houding is aanstekelijk, het enthousiasme, de drive. Ik heb natuurlijk ook met Van der Sar gesproken en andere spelers die hem kennen en op die manier scout je ook het karakter van een speler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen