'Barça twijfelt over Memphis door grote ontwikkeling Fati'

10 september 2020, 08:10

De recente geweldige prestaties van Ansu Fati kunnen weleens grote gevolgen hebben voor Memphis Depay: FC Barcelona twijfelt toch weer sterk over het binnenhalen van de Nederlander. Stemmen binnen de club vinden dat talent Fati (17) – die zich ook in de as heeft laten zien bij Spanje – een kans moet krijgen in de basiself boven Memphis.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Zeker gezien de financiële situatie van FC Barcelona moet de club eerst geld vrijmaken voor Memphis (26), die zo'n dertig miljoen euro moet kosten. Door het vertrek van Luis Suárez is dat eventueel beschikbaar, maar voorin zijn de opties desondanks nog ruim voor Koeman. En dus zou dat bedrag ook elders in het elftal gestoken kunnen worden.

'Fati heeft bij het nationale team van Spanje en in de voorbereiding uitstekend gespeeld. Moeten we wel een speler halen zoals Memphis of iemand anders die in de basis moet, terwijl we Fati achter de hand hebben, is het dilemma bij FC Barcelona', schrijft de ochtendkrant. De voorkeur van Ronald Koeman is duidelijk: Memphis moet komen. Maar met Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Ansu, Trincao en Martin Braithwaite heeft de coach al genoeg opties voorin, beweert een deel in de clubleiding.

Lees ook: 'Memphis persoonlijk akkoord

FC Barcelona zal snel een keuze moeten maken, maar als Memphis komt, nemen de kansen van Fati beduidend af. Er zou bovendien een bod van liefst 150 miljoen euro zijn gekomen op Fati van een niet nader benoemde ploeg. Als Barcelona voor Memphis gaat, zou ook een vertrek van het talent niet uit te sluiten zijn. Daarom is de club op de achtergrond bezig met een nieuw contract voor Fati, wiens afkoopsom 400 miljoen euro bedraagt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen