Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na lang zoeken heeft FC Groningen eindelijk nieuwe spits binnen

Na lang zoeken heeft FC Groningen eindelijk nieuwe spits binnen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

9 september 2020 – De zoektocht duurde lang, maar FC Groningen heeft een nieuwe spits. De Groningers bevestigen via de officiële kanalen dat Jørgen Strand Larsen aan de slag gaat in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Hij tekent in Groningen een contract voor vier seizoenen met een optie voor een extra jaar. Voor een onbekend bedrag komt Larsen over van Sarpsborg 08 FF.

Strand Larsen was dinsdag in Almere te bewonderen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Noorwegen. Daarna bleef hij in Nederland achter om zijn transfer naar Groningen af te ronden. Voor de Groningers kwam daarmee een einde aan een lange zoektocht. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uitgebreid uit waarom Groningen de tijd heeft genomen om een nieuwe spits aan te trekken.

"We zijn zorgvuldig te werk gegaan om zo bij de juiste spits uit te komen. We wilden een zo compleet mogelijke spits aantrekken, binnen onze mogelijkheden. Doelpunten maken is natuurlijk het allerbelangrijkste voor een spits. Maar daarnaast hebben we een analyse gemaakt van aspecten waaraan een spits van FC Groningen in onze ogen moet voldoen", begint Fledderus.

Hij somt de aspecten op. "Wij hebben behoefte aan lengte en kracht, aan snelheid en wendbaarheid en aan iemand die in de spitspositie balvast is en de techniek heeft om spelers om hem heen nog beter te laten renderen. Dit is natuurlijk een heel compleet eisenpakket en dus binnen onze mogelijkheden lastig haalbaar. Door geduldig te blijven en steeds opnieuw de lat langs kandidaten te leggen, wilden we tot de beste optie komen."

De technisch directeur merkte dat de roep om een nieuwe spits met de dag toenam. "Wij wilden vooral een goede keuze maken. Kwaliteit boven snelheid. We wilden honderd procent overtuigd zijn van de keuze die we zouden maken. We hadden daarbij meerdere opties. Het was een keuze uit een lijst met spitsen, die bewezen hebben doelpunten te kunnen maken, en een lijst met jongens die de voorwaarden en potentie hebben om te gaan scoren."

Potentie
Fledderus geeft aan dat Strand Larssen, die namens Sarpsborg zes keer scoorde in 48 wedstrijden, op de laatste lijst stond. "We hebben de afgelopen periode gebruikt om hem in totaliteit te scouten en iedereen intern bij de club mee te nemen in het verhaal. Wij zijn ervan overtuigd met hem de juiste keuze te hebben gemaakt, maar beseffen ook dat Jørgen nog jong is en alles te bewijzen heeft. Hij heeft uitstekende voorwaarden; fysiek sterk, groot, behoorlijk snel en een goede techniek. Jørgen zal zich moeten aanpassen en misschien tijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen, daarbij zullen wij hem moeten helpen. Voor ons staat één ding wel vast: deze jongen heeft de kwaliteiten een heel goede spits te worden en misschien gaat dat snel en misschien heeft hij net wat meer tijd nodig."

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd