Danilo: "Ik wilde niet meer in Jong Ajax spelen"

9 september 2020, 07:49

Als speler van FC Twente kan Danilo dit seizoen ervaring opdoen in de Eredivisie. Iets wat bij Ajax nog niet gelijk in het verschiet lag. "Ajax heeft zoveel goede spelers en ik wilde niet meer in Jong Ajax spelen", aldus de 21-jarige Braziliaan.

"De interesse van FC Twente kwam dan ook op het juiste moment", zegt Danilo in de Tubantia. De aanvaller baarde opzien door onlangs te zeggen dat Twente voor de eerst of tweede plaats zou gaan. "En toch was dit een serieuze boodschap. Ik wilde ermee aangeven dat ik niet voor de lol naar Twente ben gekomen. Wij moeten elke wedstrijd de mentaliteit hebben dat we willen winnen. Strijden, overleven. Ik ben het ook verplicht aan mijn ouders dat ik alles geef. Zij verdienen het voor meer dan honderd procent dat hun enige zoon ze terugbetaalt voor alle liefde die ze me hebben gegeven."

Zijn ouders hielden hem in zijn jongere jaren op het rechte pad. Danilo groeide op in de sloppenwijken van São Paulo en daar behoren drugs en geweld tot de waan van de dag. "Ik heb veel te danken aan mijn ouders. Die hebben altijd alles voor me over gehad. Mijn vader werkte 's nachts in de beveiliging en bracht me 's morgens naar school en daarna naar de voetbalclub. En dan bleef hij vaak op me wachten. Mijn vader gaf regelmatig het geld dat hij voor de lunch kreeg aan mij, zodat ik wat kon eten. Ik was een slim kind, maar ik voetbalde liever op straat dan dat ik naar school ging. Dan meldde ik me ziek en als ik thuis kwam, dan kreeg ik op mijn m'n donder van moeder. Ik wilde maar een ding: profvoetballer worden. Velen geloofden daar niet in. Ik wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen