Jong Oranje worstelt zich langs Noren en blijft foutloos

8 september 2020, 22:15   Bijgewerkt: 8 september 2020, 23:25

Als een trein dendert Jong Oranje af op het EK van 2021 in Slovenië en Hongarije. Dinsdag is in Almere ook de zesde wedstrijd van de kwalificatiereeks winnend afgesloten. De ploeg van Erwin van de Looi, die weer terugkeerde op de bank na zijn periode bij Oranje, zegevierde tegen Noorwegen met 2-0.

Gemakkelijk ging het echter niet. Jong Noorwegen staat derde in de groep en moest vanavond winnen om uitzicht te houden op kwalificatie voor het EK. De ploeg koos er echter voor om vooral terug te zakken en te counteren. Dat was een slimme tactiek, want Oranje had moeite met het creëren van kansen. In de eerste helft lukte dat nog af en toe, maar na rust minder vaak.

Het was dan ook een bevrijding dat Noa Lang na 82 minuten de 1-0 maakte. De invaller werd op zijn wenken bediend door Dani de Wit en veegde de bal met een volley hard en hoog in het doel. Het was de eerste goal van Lang in Jong Oranje. Kort daarna kreeg Noorwegen een dot van een kans via Aron Dönnum, maar hij schoot met veel kracht tegen de paal. Het was de tweede grote kans nadat de Noren eerder in de tweede helft niet profiteerden van dom balverlies van Teun Koopmeiners.

Noorwegen scoorde dus niet en dat deed Jong Oranje wel. In blessuretijd gooide Myron Boadu de wedstrijd in het slot door in de 92ste minuut de bal door de benen van de keeper te schieten. Het was al zijn vijfde doelpunt in vier duels voor Jong Oranje. Door de overwinning kan Jong Oranje het EK bijna niet meer mislopen. De voorsprong in groep 7 van de EK-kwalificatie op Portugal bedraagt zes punten. Die ploeg moet echter nog een duel inhalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen