Glazen Bol deel II: Fortuna verrast, Utrecht wint beker

9 september 2020, 14:06

Krijgen we dit seizoen wél een officiële kampioen? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel II is redacteur Vincent Houttuin aan de beurt.

Kampioen: Ajax

Het mag geen verrassing heten dat Ajax de favoriet is in de titelstrijd. De Amsterdammers raakten met Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joël Veltman belangrijke krachten kwijt, maar hebben genoeg kwaliteit in huis om hun gemis op te vangen. Zo hebben Zakaria Labyad en Edson Álvarez in de voorbereiding hun kans gegrepen en lieten aanwinsten Antony en Mohammed Kudus veelbelovende dingen zien. Tel daarbij op dat Perr Schuurs en Ryan Gravenberch zich sterk ontwikkelen en het is duidelijk: Ajax heeft zijn zaken gewoon weer uitstekend voor elkaar.

Verrassing: Fortuna Sittard

Van Fortuna Sittard mag het een en ander worden verwacht. De Limburgers zijn ambitieus en trokken deze zomer een blik nieuwe spelers open. Met Sebastian Polter, Ben Rienstra en Mats Seuntjens haalde de club gevestigde namen in huis. Daartegenover staat wel het vertrek van onder anderen Mark Diemers, Wessel Dammers en Felix Passlack. Kevin Hofland is vanaf dit seizoen officieel de hoofdtrainer van Fortuna, loodst hij de Limburgse club naar een mooie plek in de middenmoot?

Tegenvaller: sc Heerenveen

Afgaande op de voorbereiding wordt het een zwaar seizoen voor sc Heerenveen. De Friezen verloren alle oefenwedstrijden en hebben met de Eredivisie-start in aantocht hun zaakjes nog altijd niet voor elkaar. Technisch manager Gerry Hamstra moet nog flink aan het werk om de selectie op diverse posities te versterken. De twaalf miljoen die Heerenveen aan de verkoop van Chidera Ejuke heeft overgehouden, gaat Hamstra een eind op weg helpen, al kan hij niet de complete transfersom herinvesteren. Heerenveen moet oppassen dat het geen degradatiekandidaat wordt.

{image[336995][right-half][]}Degradanten: RKC Waalwijk en FC Emmen

RKC Waalwijk ontsprong vorig seizoen de dans, maar het geluk houdt een keer op. Ten opzichte van de concurrentie hebben de Waalwijkers hun selectie niet dermate versterkt dat zij niet meer de belangrijkste degradatiekandidaat zijn. De tweede degradant zou zomaar uit Emmen kunnen komen. De plaatselijke FC heeft een verre van vlekkeloze voorbereiding achter de rug en zal wederom een topprestatie moeten leveren om niet bij de laatste twee te eindigen.

Bekerwinnaar: FC Utrecht

FC Utrecht wil dit seizoen een aanval doen op de top-drie. Met Eljero Elia en Mimoun Mahi heeft het team van trainer John van den Brom een flinke kwaliteitsinjectie gekregen, maar Ajax, AZ, Feyenoord en PSV zullen over 34 wedstrijden te sterk blijken. Het seizoen van FC Utrecht zal alsnog geslaagd zijn als de KNVB Beker wordt gewonnen, zeker na de ontnomen bekerfinale tegen Feyenoord van het voorbije seizoen. En Van den Brom weet wel hoe je een team naar de finale moet leiden.

Promovendi: SC Cambuur en De Graafschap

Onder normale omstandigheden speelden SC Cambuur en De Graafschap dit seizoen waarschijnlijk in de Eredivisie, maar het voorbije half jaar verliep anders dan iemand had kunnen voorspellen. Dus staat dit seizoen in het teken van sportieve revanche voor de clubs uit Leeuwarden en Doetinchem. Zij hielden hun selectie redelijk intact en zijn derhalve de favorieten voor promotie. Maar met onder meer NAC Breda, FC Volendam en Excelsior is de concurrentie niet mals.

Lees ook: De Glazen Bol deel I: Ajax kampioen

Overig

Topscorer: Donyell Malen (PSV)

Meeste clean sheets: Andre Onana (Ajax)

Snelst ontslagen trainer: Johnny Jansen (sc Heerenveen)

Eerste doelpuntenmaker: Ché Nunnely (Willem II)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen