Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bijker: "Verstandiger om dichter bij huis te gaan voetballen"

Bijker: "Verstandiger om dichter bij huis te gaan voetballen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 september 2020 – Het eerste buitenlandse avontuur van Lucas Bijker liep even anders dan verwacht. Drie jaar geleden verruilde de 27-jarige verdediger sc Heerenveen voor het Spaanse Cadiz. "Ik tekende voor drie jaar, maar tijdens het eerste seizoen bleek mijn vrouw zwanger van een drieling", vertelt Bijker.

"Mijn contract bij Heerenveen liep af, maar de club wilde graag langer met me door. Ik ben toen gaan nadenken en heb ik veel met mijn vrouw overlegd", doet Bijker zijn verhaal aan ELF Voetbal. "Het altijd een droom van me geweest om in Spanje of Italië te spelen. Het Zuid-Europese leven leek me wel wat. Als je dan aan een vrouw vraagt of ze liever naar Spanje of Engeland gaat, zullen negen van de tien toch voor Spanje kiezen."

Dat Cadiz zich vervolgens meldde, kwam dan ook goed uit. "Een club uit het meest zuidelijke puntje van Spanje. Beter wordt het dan bijna niet. De club speelde toen nog op het tweede niveau, maar dat was zeker geen stap achteruit. Het leven was ook super. Bijna het hele jaar was het lekker weer en we hadden een mooi huis met een zwembad. Dat was echt zoals je het je zou voorstellen bij een avontuur in Spanje."

Toen Bijkers vrouw zwanger bleek van een drieling, kozen zij voor een snellere terugkeer naar Nederland dan eerste gepland. "De gezondheidszorg in Nederland is dan toch wel iets beter. Daarnaast konden we de hulp van familie ook goed gebruiken. Het was verstandiger om dichter bij huis te gaan voetballen en wonen. Ik zat nog met een tweejarig contract, maar gelukkig had de club veel begrip voor onze situatie."

De voormalig speler van SC Cambuur en sc Heerenveen vond in KV Mechelen al snel een nieuwe club. Het eerste seizoen in België werd gelijk een succes voor Bijker. Hij promoveerde naar het hoogste niveau en won de beker. Voorlopig zit Bijker bij Mechelen ook op z'n plek. "Ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat er nog hele bijzondere avonturen voorbij gaan komen." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd