Oranje op rapport: weinig voldoendes bij overklast Nederland

8 september 2020, 07:30   Bijgewerkt: 8 september 2020, 07:36

Het Nederlands elftal leed maandagavond een kansloze nederlaag tegen Italië. Alhoewel het verschil slechts één goal was, maakte Oranje nauwelijks aanspraak op een resultaat. Vanaf het beginsignaal had de ploeg van Dwight Lodeweges niets te vertellen. FCUpdate.nl legt de internationals zoals altijd langs de meetlat.

Jasper Cillessen – 6

Had, ondanks het feit dat Italië het grootste gedeelte van het duel domineerde, niet overdreven veel te doen. Kon niets doen aan het enige doelpunt van de avond en keepte verder naar behoren.

Hans Hateboer – 5

Zag in de eerste helft regelmatig de hielen van Italië-linksback Leonardo Spinazzola. De verdediger van Atalanta revancheerde zich na rust wel enigszins, maar zal niet met al te veel genoegdoening terugkijken op zijn vijfde interland in het Oranje-shirt. 

{image[342319][right-half][]}Joël Veltman – 4

Liet vanavond zien waarom hij pas wordt opgesteld als zowel Mathijs de Ligt als Stefan de Vrij absent is. Zowel voor als na rust was de voormalige Ajax-verdediger niet in zijn beste doen.

Virgil van Dijk – 5,5

Was vanavond vooral in de opbouw meer dan eens ongelukkig. De Liverpool-verdediger trapte de bal meermaals zonder idee naar voren. Stond verdedigend zijn mannetje, maar van een echte aanvoerder mag in dit soort duels met recht meer worden verwacht.

Nathan Aké – 5

Was debet aan het enige doelpunt van de Italianen, waarbij Aké opvallend passief toe stond te kijken. De nieuwbakken Manchester City-back deed verder amper van zich spreken, waardoor hij niet in aanmerking komt voor een voldoende.

{image[342321][right-half][]}Marten de Roon – 5

Speelde, zoals wel vaker, in dienst van het team. Had gerust wat meer risico mogen nemen om zo het aanvalsspel van Oranje zo nu en dan van impulsen te voorzien, maar liet dat na. Maakte verdedigend veel meters, maar komt desondanks tekort voor een voldoende.

Donny van de Beek – 4

De oud-Ajacied kon zijn eerste basisplaats sinds zijn transfer naar Manchester United niet opluisteren met groots spel. De dynamische middenvelder speelde onzichtbaar en wist zich niet te onderscheiden. Werd na een klein uur dan ook niet voor niets als eerste vervangen door Lodeweges 

Frenkie de Jong – 6

Frenkie speelde niet slecht, maar kon zijn stempel ook niet drukken. Leek nog even kansrijk te worden toen Memphis in de tweede helft de bal breed legde, maar de Barcelona-middenvelder kon nét niet bij de bal. In de slotfase leverde Frenkie de bal onnodig in bij Moise Kean, maar die kon daar niet van profiteren.

Georginio Wijnaldum – 6

Zorgde na ruim een half uur voor het eerste plaagstootje, maar kon het verder niet waarmaken. Nee, Wijnaldum zal niet snel aan deze interland terugdenken als hij later terugkijkt op zijn loopbaan bij het Nederlands elftal.

Memphis Depay – 5

Zat in de tang bij de Italiaanse verdedigers. Zo nu en dan leek Memphis even dreigend te kunnen worden, maar dan vond hij ogenblikkelijk een aantal withemden om zich heen. In de slotfase kreeg hij nog een mooie kans, maar Memphis wilde het té fraai doen. Pakte ook nog een kaart en is voor de komende interland geschorst.

{image[342317][right-half][]}Quincy Promes – 4

Was zo nu en dan wel dreigend, maar kon zich niet onderscheiden. Ook Promes liep zich vaak stuk op de verdedigend goed georganiseerde Italianen.

Invallers

Steven Bergwijn – 5,5

Kon het verschil ook niet maken in het laatste half uur voor Oranje.

Denzel Dumfries – 6

Zorgde voor dreiging. Menig Oranje-liefhebber had Dumfries achteraf gezien ongetwijfeld eerder aan het werk willen zien.

Luuk de Jong

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen