Van de Beek voor Bergwijn, Italiaanse ploeg op de schop

7 september 2020, 19:53

Het basiselftal van Oranje tegen Italië is op één plek gewijzigd: Dwight Lodeweges kiest voor Donny van de Beek in plaats van Steven Bergwijn. Verder spelen dezelfde namen die vrijdag tegen Polen ook startten. Het basiselftal van de Italianen is daarentegen flink op de schop gegaan.

Ten opzichte van het duel met Bosnië is het team van Italië op zeven plaatsen aangepast. Nicolo Barella, Gianluigi Donnarumma, Lorenzo Insigne en Leonardo Bonucci zijn de enigen die hun basisplek behouden. Meest opvallende naam is toch wel Giorgio Chiellini. Voor het eerst sinds ruim een jaar komt hij weer in actie voor de Azzurri. Het was de bedoeling dat hij tegen Bosnië zou spelen, maar maakte Roberto Mancini een pijnlijke fout. De bondscoach van Italië controleerde het wedstrijdformulier en kon het gebeuren dat niet Chiellini, maar Francesco Acerbi in de basis begon.

Lodeweges zag geen aanleiding om de basis van Oranje zo drastisch aan te passen. Het betekent dat Hans Hateboer opnieuw als rechtsback speelt. Hij krijgt de voorkeur boven Denzel Dumfries, die vader is geworden en daarom ontbrak tegen Polen. Voor vanavond is de PSV'er wel weer inzetbaar.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk, Aké; Van de Beek, De Roon, Frenkie de Jong; Wijnaldum, Depay en Promes

Italië: Donnarumma; D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Zaniolo, Immobile, Insigne

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen