Greenwood en Foden uit Engelse selectie na vrouwen-schandaal

7 september 2020, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Phil Foden (20) en Mason Greenwood (18) zijn per direct uit de selectie van het nationale team van Engeland gezet. Het duo had afgelopen weekend vrouwen op de kamer van het spelershotel in Reykjavik, geheel tegen de coronavoorschriften in. Zodoende wordt het talentvolle duo geschorst en zit het in de problemen, zo heeft de Engelse voetbalbond inmiddels bevestigd. 

Dat schreven eerder diverse Engelse media al, waaronder tabbloid The Daily Mail dat met het nieuws naar buiten kwam en wat vervolgens werd bevestigd door betrouwbare media. In de coronavoorschriften voor internationals staat dat ze geen contact mogen hebben met andere mensen, zelfs gezinsleden mogen niet bij de nationale ploeg komen. Daar hadden de talenten van Manchester City en Manchester United lak aan, want ze hadden afgelopen weekend dus vreemde vrouwen op de kamer. 

Zodoende reizen ze niet mee naar Denemarken en zijn ze volgens de geruchten uit de selectie van Engeland gezet. Het duo maakte tegen IJsland nog hun debuut namens The Three Lions, maar dat zal in de Nations League voorlopig niet tot een vervolg komen. Het uitnodigen van vrouwen op de hotelkamers is namelijk óók tegen de regels in van de Engelse voetbalbond.

De FA heeft aangegeven het voorval te onderzoeken. Daarmee is dit het volgende schandaal in navolging van United-verdediger Harry Maguire, die in Griekenland werd veroordeeld voor wangedrag. Hij kon dat verhaal overleggen met een logisch klinkende verklaring, waardoor zijn toekomst als international niet meer op het spel staat. Of dat voor Greenwood en Foden wel aan de orde is, is nog te vroeg om te stellen.

Lees ookMaguire doet verhaal: "Ik vreesde voor mijn leven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen