Ramos en Fati inspireren Spanje, Duitsers ook niet langs Zwitsers

6 september 2020, 23:03

Een wervelend eerste halfuur was voor Spanje zondagavond meer dan genoeg om af te rekenen met Oekraïne. Die ploeg won vorige week nog met 2-1 van Zwitserland, maar moest zondag zijn meerdere erkennen in Spanje. Sergio Ramos en Ansu Fati, die de jongste doelpuntenmaker ooit werd bij Spanje, waren de grote smaakmakers: 4-0.

Spanje - Oekraïne 4-0

Spanje speelde in de eerste speelronde gelijk tegen Duitsland en wilde vanavond dus de zege pakken. Dankzij veel energie en enthousiasme liep het team al snel weg bij Oekraïne. Basisdebutant Ansi Fati werd al na twee minuten gevloerd in het strafschopgebied waarna Sergio Ramos de penalty verzilverde. De veel scorende verdediger was in de 29ste minuut ook de man die de 2-0 op de borden zette. Hij kopte op knappe wijze raak in de verre hoek. Oekraïne beleefde een kansloze avond die nog kanslozer werd toen Fati vanaf de linkerkant naar binnen sneed. Met een haarfijn schot trof hij doel in de verre hoek: 3-0. Een bijzondere goal, aangezien het talent van FC Barcelona met 17 jaar en 311 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit is van Spanje. Oekraïne, tegenstander van Oranje op het EK, hoefde in het resterende uur nog maar één doelpunt te incasseren. Die viel zeven minuten voor tijd en kwam op naam van kersvers Manchester City-aanwinst Ferran Torres.

Zwitserland - Duitsland 1-1

In Groep 4 van Divisie A is Duitsland vooralsnog de nummer drie van de groep. Dat komt omdat de formatie van Joachim Löw na de remise tegen Spanje ook tegen Zwitserland niet verder kwam dan een gelijkspel. Het begin van de wedstrijd was door een vroege goal van Ilkay Gündogan nog wel goed te noemen. De middenvelder schoot na veertien minuten uiterst precies raak in de korte hoek. Duitsland kon de goede lijn echter niet doortrekken en gaf de nodige kansen weg aan Zwitserland. De Duitsers mochten blij zijn dat Haris Seferovic het vizier niet op scherp had staan, anders had hij de ploeg veel pijn kunnen doen. De spits scoorde echter niet, maar dat deed Silvan Widmer wel. Hij kwam na een uur te spelen vanaf rechts naar binnen en veegde raak in de lange hoek: 1-1.