Bonucci kijkt uit naar ontmoeting tussen twee topverdedigers

6 september 2020, 20:41

Maandag staan Virgil van Dijk en Giorgio Chiellini tegenover elkaar in de Nations League, als Nederland en Italië het tegen elkaar op gaan nemen. Een mooie ontmoeting, vindt Leonardo Bonucci. De verdediger van de Italianen spreekt vol lof over de twee topverdedigers.

"We hebben het geluk dat we maandag kunnen kijken naar een duel tussen twee van de beste verdedigers", zegt hij in Italiaanse media. "Van Dijk heeft zichzelf bewezen in de Premier League en bij het Nederlands elftal. Hij heeft de Gouden Bal verdiend. Giorgio hoort al vijftien jaar bij de beste verdedigers. De Nederlanders verdedigen iets anders dan de Italianen. Nederlanders zijn fysieker, terwijl de Italianen meer tactisch verdedigen."

Italië steekt net als Oranje in goede vorm en won elf duels op rij totdat het in het weekend 1-1 werd tegen Bosnië. "De Nations League is een interessante competitie en de wedstrijden zijn lastig." Overigens ontbreken er maandag aan de kant van Oranje met Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt nog twee centrumverdedigers van topniveau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen