Mancini maakt vier basiskrachten van Italië alvast kenbaar

6 september 2020, 19:58   Bijgewerkt: 6 september 2020, 20:35

Net als het Nederlands elftal zit ook de Italiaanse ploeg behoorlijk in de lift. Interessant wordt de ontmoeting van maandag dan ook, als beide teams het tegen elkaar op gaan nemen. Italië-trainer Roberto Mancini liet zich zondag al enigszins in zijn kaarten kijken.

Dat deed hij bewust, door aan te geven welke spelers maandag zullen starten. Gianluigi Donnarumma, Giorgio Chiellini, Jorginho en Ciro Immobile zullen namelijk sowieso in de basis beginnen. "Dat kan ik wel bevestigen", zei de coach. Dwight Lodeweges zei eerder vandaag (zondag) dat de stijl van Nederland vergelijkbaar is met die van de Italianen. Een compliment, vindt Mancini.

"Ik vind het mooi dat onze stijl nu wordt herkend als een aanvallende", zegt Mancini. "Zeker omdat Nederland de bedenker is van Totaal Voetbal. Johan Cruijff heeft nog altijd invloed op het moderne voetbal. In de Italiaanse competitie kunnen we ook altijd genieten van goede Nederlandse spelers. Dit wordt sowieso een leukere wedstrijd dan tegen Bosnië (1-1), omdat er nu meer ruimte zal ontstaan omdat zij ook willen aanvallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen